Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un pacient covid decedat la Spitalul Municipal din Oradea a fost lăsat fără lănțișorul de aur. Poliția a demarat o anchetă

Un pacient covid decedat la Spitalul Municipal din Oradea a fost lăsat fără lănțișorul de aur. Poliția a demarat o anchetă

Un articol de: Raluca Tindeche - 27 Feb 2021, 11:16
Un pacient covid decedat la Spitalul Municipal din Oradea a fost lăsat fără lănțișorul de aur. Poliția a demarat o anchetă Foto: Hepta.ro Eveniment

Pacientul a fost internat pe7 februarie, iar pe 13 februarie s-a constatat că lanţul din aur a dispărut. Familia a cerut bijuteria pentru a o păstra ca amintire, scire ziarul Bihoreanul. Poliția a demarat o anchetă în acest caz. 

„Am sesizat Poliţia pentru a face cercetări, deocamdată nu ştim dacă este vorba despre un furt sau despre altceva, dar am dispus şi o cercetare administrativă de către Comisia de Disciplină a spitalului. Am constatat erori grave în ce priveşte respectarea procedurilor de păstrare a efectelor bolnavilor”, a spus managerul Spitalului Municipal Oradea, Laurenţiu Chiană.

Managerul a spus că la internare, dacă bolnavii vin cu aparţinători, acestora li se comunică să preia obiectele personale de valoare. Spitalul nu poate răspunde decât de cele predate expres. 

„Acestea se păstrează într-o cutie aflată într-un fişet metalic la care avea acces mai multă lume şi care se putea deschide foarte uşor”, spune Chiană.

Ancheta Poliţiei şi cea administrativă urmează să stabilească cine poartă răspunderea pentru dispariția lănţişorului pacientului decedat de COVID.

''Am mai avut situaţii în care au dispărute anumite lucruri. Tot recent nu s-a găsit o carte de identitate, care, ulterior, a fost găsită pe secţie. Asemenea dispariţii sunt favorizate de faptul că nu se respectă procedurile, uneori nu se fac nici procese-verbale de predare-primire a bunurilor.'', a mai spus managerul. 

De asemenea, managerul mai spune că "toate persoanele implicate în acest caz" sunt angajaţi cu contracte pe perioadă determinată, potrivit sursei citate. 

Citeşte mai multe despre:   pacient covid,   lantisor