Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un pacient cu arsuri grave așteaptă de 6 zile transferul în Belgia la tratament. Soția sa: „E strigător la cer că, după ce o viață a cotizat la sistemul de sănătate, ajungem să ne milogim”

Un pacient cu arsuri grave așteaptă de 6 zile transferul în Belgia la tratament. Soția sa: „E strigător la cer că, după ce o viață a cotizat la sistemul de sănătate, ajungem să ne milogim”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 26 Ian 2021, 09:33
Un pacient cu arsuri grave așteaptă de 6 zile transferul în Belgia la tratament. Soția sa: „E strigător la cer că, după ce o viață a cotizat la sistemul de sănătate, ajungem să ne milogim” Foto: Pixabay Eveniment

Un bărbat cu arsuri grave așteaptă de şase zile să fie transferat în Belgia pentru tratament. Familia lui s-a descurcat singură să găsească un loc disponibil, dar formalitățile trebuie făcute de medicii români care, însă, se pare că nu au considerat asta o prioritate. „Mi-au spus că nu au reușit să trimită un mail către Belgia pentru că au o listă de priorități și că trebuia să le ia în ordine și probabil că noi eram undeva mai jos pe listă”, a spus soția pacientului, pentru Digi24.

 

Un pacient cu arsuri grave așteaptă de șase zile să fie transferat în Belgia

 

Ciprian Isacu, medic din Belgia, a precizat că a fost rezervat un loc pentru acest pacient, sub rezerva achitării unui avans. Birocrația românească îl ține, însă, pe bolnav la secţia de reanimare de la Iaşi.

Problema este că dacă starea pacientului se va agrava, el nu va mai putea fi transportat. Pe lângă asta, există și riscul infecțiilor.

„Mi se pare strigător la cer că suntem în 2021 și că, după ce o viață a cotizat la sistemul de sănătate, ajungem să ne milogim și să facem intervenții că să poată să primească o șansă la viață. Am acasă un copil care mă întreabă când se rezolva și nu ştiu să-i răspund, poate îi răspunde un secretar de stat, un ministru, că de declarații sunt sătulă, de cât de buni suntem noi”, a mai spus soția bărbatului, pentru Digi24.

România are numai 24 de paturi pentru marii arşi.

La începutul lunii decembrie, Nelu Tătaru, la acea vreme ministru al Sănătății, anunța că procedura de transfer în străinătate a marilor arși va fi simplificată. Astfel, în toate unităţile medicale care tratează pacienţi cu arsuri grave urmau să fie constituite comisii formate din trei specialişti, care să decidă dacă este necesar transferul în cel mult două ore de la internare. Tratamentul în străinătate al tuturor pacienţilor va fi decontat, se mai preciza în comunicatul Ministerului de atunci.
 

Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Citeşte mai multe despre:   pacient arsuri,   pacient transferat Belgia,   pacient ars,   tratament medical,   spitale,   medici