Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un pacient imobilizat a fost dus pe targă la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru a cere îngrijiri la domiciliu (VIDEO)

Un pacient imobilizat a fost dus pe targă la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru a cere îngrijiri la domiciliu (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Iul 2016, 22:26
Un pacient imobilizat a fost dus pe targă la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru a cere îngrijiri la domiciliu (VIDEO) Eveniment

Bolnavi umiliţi la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. Un pacient imobilizat la pat a fost obligat să ajungă personal în faţa funcţionarilor pentru a cere îngrijiri la domiciliu, informează B1 TV. A avut nevoie de ambulanţă şi a fost dus pe targă la sediul instituţiei, unde a depus câteva hârtii. Toată această scenă a fost filmată cu telefonul mobil de un martor.

Imaginile arată încă o data cât de încâlcite sunt scrise legile româneşti. De la începutul lunii, cei asiguraţi care necesită îngrijiri medicale la domiciliu trebuie să meargă personal să îşi depună dosarele, dacă nu au rude sau nu pot numi pe cineva în locul lor prin procură notarială. Aşa a fost şi cazul bărbatului din imagini, care, deşi nu se poate deplasa, a fost nevoit să găsească o soluţie pentru a ajunge la Casa de Asigurări din Capitală, unde trebuia să ceară asistenţă la domiciliu. Nu este însă singurul. Pe holurile CASMB oameni bolnavi, în cârje sau în cărucioare aşteaptă la cozi cu dosarele în mână.

Un pacient imobilizat la pat a fost obligat să ajungă personal la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru a cere îngrijiri la domiciliu

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate se apără susţinând că a fost obligată să impună aceste măsuri. Asta după ce mai multe firme de îngrijiri la domiciliu s-au prezentat cu dosare false pentru decontarea serviciilor.

De la începutul lunii, numai în Bucureşti au fost depuse peste 1.500 de dosare pentru îngrijri la domiciliu. Jumătate dintre ele au fost însă respinse.

Citeşte mai multe despre:   bolnavi