Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un profesor și 14 studenți de la Universitatea Maritimă Constanţa, reținuți pentru 24 de ore

Un profesor și 14 studenți de la Universitatea Maritimă Constanţa, reținuți pentru 24 de ore

Un articol de: B1 TV - 20 Sep 2013, 08:25
Un profesor și 14 studenți de la Universitatea Maritimă Constanţa, reținuți pentru 24 de ore Foto: observator.ro Eveniment

Un profesor şi 14 studenţi de la Universitatea Maritimă din Constanţa, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ei sunt acuzaţi de dare de mită şi complicitate la luare de mită. Reţinerile au venit ca urmare a mai multor percheziţii care au a vut loc la sediul Universităţii Maritime din Constanţa.

Profesorul reţinut, Emilian Costache, este lector în cadrul universităţii. Pe lângă aceştia a mai fost reţinută o persoană, fără legături cu instituţia de învăţământ, acuzata de trafic de influenţă.

După zece ore de audieri, studenţii n-au mai avut glas să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. Mai ales că vor petrece cel puţin 24 de ore în arestul poliţiei. Nici măcar prietenii n-au mai putut da de ei.

Pe parcursul audierilor, elevii au avut telefoanele permanent închise. Anchetatorii şi-au făcut treaba atât de bine, încât nici avocaţii nu mai cred în şansele clienţilor.

„Profesorul făcea de aşa natură să pice, chiar dacă îşi scriau destul de mult şi ei erau pregătiţi, ca să ajungă la intermediar, care intermediarul.lua o sumă de bani şi, culmea, chiar dacă nu scriau nimic treceau”, a afirmat chiar pro-rectorului Universităţii Maritime din Constanţa.

Toate cele 13 persoane reţinute în dosar vor fi prezentate în faţa unei instanţe a Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ele sunt acuzate de trafic de influenţă, luare şi dare de mită. Suspiciunile ar viza sesiunea de examene din iunie - iulie 2013 şi sesiunea de restanţe din septembrie 2013.

Un profesor și 14 studenți de la Universitatea Maritimă Constanța, reținuți pentru 24 de ore
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta,   audiente