Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Un referendum folosit politic". Andrei Pleșu: Cum să fiu de acord cu schimbarea Constituţiei în general, adică să dau dreptul oricărui potentat răuvoitor să-mi modifice viaţa?!

"Un referendum folosit politic". Andrei Pleșu: Cum să fiu de acord cu schimbarea Constituţiei în general, adică să dau dreptul oricărui potentat răuvoitor să-mi modifice viaţa?!

Un articol de: B1.ro - 03 Oct 2018, 16:09
Eveniment

Andrei Pleșu se poziționează impotriva referendumului pentru familia tradițională.

Scriitorul precizează într-un articol pentru Dilema Veche că formularea întrebării nu este clară, vorbindu-se despre schimbarea Constituției în general. Mai mult, acesta spune că este vorba despre un referendum care “valorifică în mod impur un interes politic”.

Pleșu face aceste precizări după ce pe net a început să circule o frază dintr-un text de-al aceastuia de acum mai mulți ani, interpretată „manipulatoriu”.

Redăm mai jos textul integral scris de Andrei Pleșu

Mi se spune că circulă pe net o frază dintr-un text al meu de-acum doi ani, folosită manipulatoriu pentru a mă face părtaș „convenabil” la campania pentru referendum. Ţin să precizez că nu voi vota, pentru că e vorba de un referendum care, pe lîngă formularea ineptă din întrebare (cum să fiu de acord cu schimbarea constituției în general, adică să dau dreptul oricărui potentat rău-voitor să-mi modifice viaţa?!), valorifică în mod impur un interes politic în care nu cred, o anumită ignoranţă din rîndurile electoratului şi un capital de intoleranţă şi judecată tăioasă a „aproapelui” care n-are nimic de a face cu creștinismul. E inadmisibil ca un text al meu, rupt dintr-un context mult mai nuanțat, să fie folosit șmecher de inși cu care n-am nimic în comun.

Citeşte mai multe despre:   Andrei Plesu
 
 
 
Loading...