Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un român va conduce Autoritatea Europeană pentru Muncă: Cosmin Boiangiu, ales în funcția de director executiv al instituției

Un român va conduce Autoritatea Europeană pentru Muncă: Cosmin Boiangiu, ales în funcția de director executiv al instituției

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Oct 2020, 18:56
Un român va conduce Autoritatea Europeană pentru Muncă: Cosmin Boiangiu, ales în funcția de director executiv al instituției Eveniment

Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales la conducerea Autorităţii Europene a Muncii. El va ocupa funcția de director executiv al Autorității. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, printr-un mesaj publicat pe Twitter.

 

România preia conducerea Autorităţii Europene a Muncii

 

"România a câştigat azi alegerile pentru conducerea executivă a Autorităţii Europene a Muncii. Călduroase felicitări diplomatului Cosmin Boiangiu pentru această binemeritată funcţie! Este o reuşită mare pentru diplomaţia română şi o veste excelentă pentru agenda socială a Uniunii Europene", a scris Bogdan Aurescu.

Un român va conduce Autoritatea Europeană pentru Muncă: Cosmin Boiangiu, ales în funcția de director executiv al instituției

 

Un mesaj în acest context a venit și din partea Ministerului Afacerilor Externe. A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

”Ministerul Afacerilor Externe salută cu deosebită satisfacție alegerea diplomatului român Cosmin Boiangiu în poziția de director executiv al Autorității Europene pentru Muncă, în urma votului organizat astăzi, 22 octombrie a.c., în cadrul Consiliului de Administrație al acestei agenții.

Cosmin Boiangiu, în prezent, reprezentantul permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, a primit susținerea unei largi majorități a statelor membre pentru alegerea în funcția de director executiv al Autorității Europene pentru Muncă.

Alegerea diplomatului român în această funcție importantă la nivel UE reprezintă, în primul rând, o confirmare a valorii candidaturii României, precum și rezultatul eforturilor politico-diplomatice intense derulate în ultima perioadă, inclusiv la nivelul conducerii MAE, la Bruxelles și București, cât și în capitalele statelor membre, pentru promovarea acestei candidaturi”, se arată în comunicatul de presă al MAE. 

 

Cine este Cosmin Boiangiu

 

Pentru această funcție au mai candidat reprezentanți ai Spaniei, Finlandei și Poloniei.

Diplomatul Cosmin Boiangiu ocupa, din anul 2016, funcția de adjunct al Reprezentanţei României la UE. Anterior, între anii 2021 și 2016, el a fost ambasador în Slovenia.

 

Ce este Autoritatea Europeană a Muncii

 

Autoritatea Europeană a Muncii este o structură permanentă a Uniunii Europene, ce are ca scop îmbunătățirea cooperării transfrontaliere pentru asigurarea liberei circulații a lucrătorilor și libertării prestării de servicii pe teritoriul blocului comunitar.

Potrivit site-ului Consiliului European, noua structură are ca funcții sprijinirea coordonării dintre statele UE în vederea respectării transfrontaliere a legislaţiei din blocul comunitar, pentru combaterea muncii nedeclarate, precum și sprijinirea autorităţilor statelor membre în soluţionarea litigiilor transfrontaliere.
 


 

 

Citeşte mai multe despre:   Autoritatea Europeana pentru Munca,   Bogdan Aurescu