Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un student român din Milano vine în sprijinul refugiaților sirieni: E dispus să le ofere cazare în casa sa din Arad

Un student român din Milano vine în sprijinul refugiaților sirieni: E dispus să le ofere cazare în casa sa din Arad

Un articol de: - 11 Sep 2015, 14:49
Un student român din Milano vine în sprijinul refugiaților sirieni: E dispus să le ofere cazare în casa sa din Arad Foto: ft.com Eveniment

Un tânăr român plecat la studii în Milano s-a hotărât să vină în sprijinul refugiaților din Siria care ar putea veni în România, punând la dispoziția acestora casa pe care o deține în Arad. Acesta are și un motiv pentru care e dispus să facă acest gest: bunicul său a fost expulzat de ruși din Bucovina.

Tudor Cârstoiu, 26 de ani, a plecat în urmă cu șase ani din România pentru a studia la Universitatea Comercială "Luigi Bocconi" din Milano. Casa sa din localitatea Şilindia, situată la 60 de kilometri de Arad, a rămas nelocuită, de aceea tânărul s-a gândit că ar fi potrivită pentru sirienii care fug de război.

Casa este locuită doar câteva luni pe ani de mama sa, însă chiar și așa, cei doi sunt dispuși să o ofere pe termen nelimitat.

Sirienii care și-ar dori să locuiască aici trebuie să îndeplinească anumite condiții: șă nu fie radicali religioşi, cel puţin un membru al familiei să fie vorbitor de limba engleză, să îşi dorească să înveţe limba română, să fie gospodari şi să aibă grijă de locuinţă.
 
”Cred că în astfel de momente trebuie să fim alături de oamenii care au rămas pe drumuri. Fac asta şi pentru că bunicul meu şi familia sa au fost expulzaţi din Bucovina de Nord. Ruşii i-au scos cu armele din casă. Familia mea ştie ce înseamnă să treci printr-o astfel de dramă”, spune Tudor Cârstoiu, potrivit Mediafax.

Arădeanul, consultant IT/cercetător în domeniul economiei digitale și student la masterul în economia şi managementul inovaţiei, este de părere că această criză a refugiaților nu trebuie privită ca pe o problemă, ci ar trebui considerată drept o oportunitate.

”Trebuie să ţinem cont şi de scăderea natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei în Europa. De aceea cred că ambele părţi au de câştigat, atât refugiaţii cât şi ţările care îi vor găzdui. Istoria a dovedit că acolo unde există diversitate şi este acceptată, există şi prosperitate”, a declarat arădeanul.

Tânărul așteaptă să fie contactat de către autorități în cazul în care România decide să se implice în această cauză, îndemnând și alți români să facă acest lucru.

Citeşte mai multe despre:   tanar,   refugiati,   Siria,   casa ,   Stiri Arad