Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un studiu arată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mică în muzeu față de superlaket sau școli

Un studiu arată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mică în muzeu față de superlaket sau școli

Un articol de: Maria Zărnescu - 05 Mar 2021, 17:06
Un studiu arată că rata de infectare cu SARS-CoV-2 este mai mică în muzeu față de superlaket sau școli Foto: pixabay.com Eveniment

Un studiu condus de Martin Kriegler, de la Universitatea Tehnică din Berlin și inginerul Anne Hartmann, publicat de Le Figaro, arată că rata de infectare cu COVID-19 este mai mică în instituțiile culturale, în comparație cu școlile sau supermarketurile. Consluziile studiului arată că este mai puțin riscant să mergi la cinema în comparație cu o școală.

Studiul a fost publicat la data de 10 februarie și a urmărit posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2 în sptațiile publice închise. Cei doi specialiști s-au axat pe infectarea prin aerosoli, una dintre cele mai frecvente în situația contaminării cu noul coronavirus, luând în calcul măsurile de precauți și în special purtarea măștii de protecție.

 

Muzeele, sălilde se spectacol și de cinema, mai puțin riscante

 

Potrivit studiului, în locațiile culturale, posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2 este mai scăzută, în comparație cu magazinele, centrele comericale sau supermarketurile.

Pentru realizarea studiului, cei doi cercetători au calculat R0, mai exact numărul de reproducerea al noului coronavirus, bazat mai exact pe numărul mediu de indivizi pe care o persoană deja infectată i-ar putea contamina.

Astfel, în urma studiului a rezultat că R0 este de 1 în supermarket, de 1.5 în spațiile deschise sau în trenuri și de 3 în școli.

 

De ce virusul se transmite mai greu în spațiile dedicate activităților culturale

 Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode

Potrivit sursei citate, locurile culturale înregistrează o posibilitate mai mică a transmiterii COVID-19 pentru că oamenii nu interacționează între ei, spectatorii și vizitatorii vorbesc puțin, iar astfel producerea de picături posibili infectate este una scăzută.

Mai mult decât atât, măsurile sanitare precum distanțarea socială sunt mult mai ușor de respectat în aceste spații, iar uneori pot fi solicitate și teste negative pentru SARS-CoV-2.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   SARS-COV-2