Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un zgomot și o lumină PUTERNICE au trezit tot satul: Bucată de METEORIT, descoperită într-o gradină din Buzău (FOTO)

Un zgomot și o lumină PUTERNICE au trezit tot satul: Bucată de METEORIT, descoperită într-o gradină din Buzău (FOTO)

Un articol de: - 15 Mai 2017, 11:29
Un zgomot și o lumină PUTERNICE au trezit tot satul: Bucată de METEORIT, descoperită într-o gradină din Buzău (FOTO) Eveniment

O bucată dintr-un meteorit a fost descoperită în județul Buzău, în Lopătari. Un localnic este convins că piatra găsită de el este parte dintr-un meteorit, ceea ce ar explica explozia din noaptea de 6-7 ianuarie 2015, când un zgomot și o lumină puternice au trezit tot satul.

Ionuț Crăciun este un bărbat în vârstă de 31 de ani, angajat la o firmă de transport de pâine și care susține că a descoperit bucățile pe 8 ianuarie 2015, a doua zi după explozia care a zguduit munții. Bărbatul a povestit că o mare porțiune de zăpadă se topise din cauza căldurii meteoritului, informează Libertatea.

Piatra este mai tare decât diamantul și are proprietăți magnetice. Săteanul a devenit din nou interesat de rocile negre şi lucioase găsite lângă casă, după ce a văzut într-un reportaj despre meteoriţi asemănări izbitoare cu ceea ce are el acasă. La început, Ionuţ s-a jucat cu un magnet pe langă roci şi a observat că se atrag. Apoi, cu ajutorul unui dispozitiv de măsurare a durităţii comandat pe internet, tânărul din Lopătari s-a convins: piatra negricioasă este, fără îndoială, o bucată dintr-un corp ceresc.

 

Citeşte mai multe despre:   explozie