Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un zimbru a TERORIZAT localnicii unui sat. „Odată ce s-a dedulcit, putem spune că acum e recidivist” (FOTO)

Un zimbru a TERORIZAT localnicii unui sat. „Odată ce s-a dedulcit, putem spune că acum e recidivist” (FOTO)

Un articol de: - 06 Mar 2018, 08:57
Un zimbru a TERORIZAT localnicii unui sat. „Odată ce s-a dedulcit, putem spune că acum e recidivist” (FOTO) Eveniment

Localnicii satului Văratec, din judeţul Neamţ, au fost terorizaţi în ultimele zile de un zimbru care a dat iama în căpiţele lor cu fân.

Oamenii au cerut ajutorul autorităţilor pentru a scăpa de zimbrul rătăcit de turma lui, informează Adevărul.

Animalul ocrotit prin lege a fost alungat de săteni şi de lucrătorii de la Ocolul Silvic Târgu Neamţ făcând gălăgie.

O persoană a precizat că erbivorul a doborât un sătean.

„Masculii trăiesc izolaţi de turmă, e un comportament normal să-şi caute hrană mai ales în această perioadă în care a fost ger. În acest caz e vorba de un mascul de 6 ani care a pătruns în livezi venind dinspre pădure, unde nu era gard, sau gardurile nu erau trainice. A venit ca la masa pusă, cum se spune şi, odată ce s-a dedulcit, a tot revenit, putem spune că acum e recidivist“, a declarat inginerul Sebastian Cătănoiu, directorul Parcului Natural Vânători-Neamţ.

„Ocolul Silvic a pus la dispoziţie destule furaje în pădure, dar probabil că zimbrul are reflexul că găseşte hrana mai uşor în sat. E supărător pentru oameni, nu e deloc confortabil să-l întâlneşti pe uliţă, sau să-ţi intre prin curţi, mai că sunt şi copii mici. Încălzirea vremii va rezolva problema, dar până atunci nu putem face decât să fim vigilenţi, şi să-i sfătuim pe săteni să-şi îngrădească bine proprietăţile“, a mai precizat Sebastian Cătănoiu.