Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Una dintre consecințele schimbării conducerii CJ Suceava - înlocuirea statuilor din Palatul administrativ. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru

Una dintre consecințele schimbării conducerii CJ Suceava - înlocuirea statuilor din Palatul administrativ. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru

Un articol de: - 01 Iul 2016, 18:35
Una dintre consecințele schimbării conducerii CJ Suceava - înlocuirea statuilor din Palatul administrativ. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru Foto: monitorulsv.ro Eveniment

Schimbarea conducerii Consiliului Județean Suceava se vede și la nivelul operelor de artă care erau expuse pe hourile Palatului Administrativ, monitorulsv.ro.

Astfel statuia de bronz ”Maternitate”, realizată de Ion Irimescu, a fost înlocuită cu bustul din ipsos patinat al lui Ștefan cel Mare, realizat de Oscar Han.

Nu este prima dată când are loc o rocadă între operele de artă. Inițial, ”Maternitate” a fost împrumutată de la Muzeul de Istorie al Bucovinei și expusă în holul Palatului Administrativ în anul 1999, la inițiativa prefectului de atunci al județului, Vasile Ilie.

Trei ani mai târziu, președintele CJ de la acea vreme, Gheorghe Flutur, a decis ca lucrarea lui Ion Irimescu să fie înlocuită cu bustul domnitorului Ștefan cel Mare, care aparține Casei de Cultură din Câmpulung Moldovenesc.

În vara lui 2012, după ce președinția CJ a fost câștigată de Cătălin Nechifor, „Ștefan cel Mare” s-a întors la Câmpulung Moldovenesc și în Palatul Administrativ a revenit ”Maternitate”.

Rocada s-a făcut din nou odată cu întoarcerea lui Gheorghe Flutur la conducerea Consiliului Județean.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Suceava