Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unde petrece Familia Regală a României Paștele: ”Majestatea Sa a dorit să fie prezentă...”

Unde petrece Familia Regală a României Paștele: ”Majestatea Sa a dorit să fie prezentă...”

Un articol de: Redacția B1.ro - 26 Apr 2019, 11:22
Eveniment

În 2019, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu vor sărbători Noapte de Înviere în mijlocul comunității românești din Copenhaga, iar slujba va fi oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord, potrivit romaniaregala.ro.

„Majestatea Sa a dorit să fie prezentă în acest an într-o capitală din Uniunea Europeană, dat fiind că sărbătoarea Paștelui are loc în timpul președinției României la Consiliul UE”, menționează Familia Regală a României.

Nu este pentru prima dată când membrii Familiei Regale au fost alături de românii care trăiesc în afara granițelor țării. În 2010, Regele Mihai și Familia Regală au fost în mijlocul românilor din Madrid, în noaptea Învierii, apoi în anul 2011, Familia Regală s-a aflat la Londra, iar în anul 2015 la Stockholm, la Episcopia Ortodoxă Română din Nordul Europei. În anul 2012, Custodele Coroanei și Principele Radu au sărbătorit noaptea de Înviere la Marea Moartă, la Locul Botezului Mântuitorului.

În anul 2015, Custodele Coroanei și Principele Radu au sărbătorit, pentru prima oară, Paștele la Chișinău. Noaptea Învierii a fost sărbătorită la Catedrala Mitropolitană, dar și la Biserica Sfinții Petru și Pavel.

În 2018, anul Centenarului Marii Uniri, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu au sărbătorit, în mod simbolic, Paștele la Iași. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost musafirii Înalt Preasfinției Sale Mitropolitului Teofan al Moldovei și Bucovinei. Cu o sută de ani în urmă, Regele Ferdinand și Regina Maria se aflau la Iași, în zilele de Paști ale anului 1918.

În anul 2018, Alteța Sa Regală Principesa Maria a fost prezentă în noaptea Învierii la slujba de la Catedrala Episcopală din Giurgiu, unde a fost oaspetele Preasfinției Sale Episcopului Ambrozie”.

Citeşte mai multe despre:   Familia Regala
 
 
 
Loading...