Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment S-A TERMINAT! UNGARIA cere autonomia Ţinutului Secuiesc: ”Se va oferi TOT sprijinul”

S-A TERMINAT! UNGARIA cere autonomia Ţinutului Secuiesc: ”Se va oferi TOT sprijinul”

Un articol de: - 26 Apr 2018, 22:43
S-A TERMINAT! UNGARIA cere autonomia Ţinutului Secuiesc: ”Se va oferi TOT sprijinul” Eveniment

Zsolt Semjén, vicepremierul ungar responsabil pentru politicile naţionale, a cerut joi autonomia teritorială pentru maghiarii din Ţinutul Secuiesc, o “puternică autonomie culturală” pentru maghiarii din regiunea Partium (nord-vestul României) şi autonomie pe bază personală în zona de sud a Transilvaniei, potrivit MTI.

Zsolt Semjén a mai precizat că Budapesta nu trebuie să fie cea care spune ce anume se potriveşte, acest lucru trebuie decis de comunităţile locale, dar că guvernul maghiar va oferi tot sprijinul necesar.

Zsolt Semjén, vicepremierul ungar responsabil pentru politicile naţionale, a prezentat publicaţia “Rezultatele politicii naţionale, 2010-2018”. Zsolt Semjén a spus că s-a oferit singurul răspuns posibil astăzi la “catastrofa Trianon”, iar cei peste un milion de cetăţeni maghiari noi şi politica naţională construită este “istoria însăşi”, acest lucru va dăinui, a specificat politicianul ungar.

Zsolt Semjén a mai calificat drept “tragică” unificarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu- Mureş cu o altă universitate din acelasi oraş, adaugând că aceasta va primi tot sprijinul guvernului maghiar. Semjén a solicitat guvernului român să acţioneze şi şi-a exprimat încrederea că legile româneşti vor fi respectate, potrivit MTI.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria