Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unii dintre românii care s-au aflat în Turcia în timpul tentativei de lovitură de stat s-au întors în țară: Nimeni nu spunea absolut nimic. A fost o teroare mută. Era ceva de nedescris, haos total, e greu de imaginat (VIDEO)

Unii dintre românii care s-au aflat în Turcia în timpul tentativei de lovitură de stat s-au întors în țară: Nimeni nu spunea absolut nimic. A fost o teroare mută. Era ceva de nedescris, haos total, e greu de imaginat (VIDEO)

Un articol de: - 16 Iul 2016, 22:09
Unii dintre românii care s-au aflat în Turcia în timpul tentativei de lovitură de stat s-au întors în țară: Nimeni nu spunea absolut nimic. A fost o teroare mută. Era ceva de nedescris, haos total, e greu de imaginat (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

134 de cetăţeni români care au fost surprinşi în Turcia de tentativa de lovitură de stat şi nu au mai putut să se întoarcă din Istanbul au ajuns sâmbătă seară Bucureşti. TAROM a trimis o cursă specială care să îi preia de pe aeroportul Ataturk. Aceștia au vorbit despre clipele de groază prin care au trecut în Turcia. Alţi 131 de români vor fi aduşi în sâmbătă noapte din Istanbul de către compania de zboruri

”Nu am părăsit aeroportul. Cel puțin asta ni s-a recomandat. Haosul de afară se auzea până în interior, a fost îngrozitor. S-au auzit focuri de armă și în momentul acesa am crezut că vin peste noi pentru că nimeni nu spunea absolut nimic. A fost o teroare mută. Pur și simplu deduceam anumite chestii. Nu a venit nimeni, nu ni s-a oferit niciun suport, nicio informație.

În momentul în care s-a auzit o mare bubuitură toată lumea s-a ascuns, cei de la check-in, cei de la securitate s-au baricadat nu știu pe unde, era pustiu. La un moment dat, după focurile de armă au lăsat oamenii să intre fără niciun control și atunci ne-am speriat cel mai tare pentru că era riscul mult mai mare să se întâmple ceva”, a spus o femeie care a mers în Turcia cu afaceri.

”Țipau oamenii să ne lăsăm jos la pământ, ne băgam pe sub scaune, sub mese, pe unde nimeream. Nu credeam că mai ies de acolo”, a declarat o turistă româncă.

”A fost de coșmar. Oamenii, cei care țineau cu Erdogan au intrat în terminal, făceau selfie cu avioanele, era ceva de nedescris, haos total, e greu de imaginat. La un moment dat, în jur de ora trei au început să survoleze avioanele supersonice care produceau un sunet groaznic”, a povestit un român.

Sâmbătă seară s-au întors în țară și jucatorii echipei de fotbal Concordia Chiajna. Acestia ar fi trebuit să vină acasă pentru a juca finala Cupei Ligii împotriva Stelei. Fotbaliștii s-au trezit însă blocați într-un hotel din Istanbul, aflat la șapte kilometri de aeroportul Ataturk.

”Eu am mai trecut printr-o experiență de genul ăsta, am trăit Revoluția la Timișoara. Nu știam exact ce se va întampla. Când am văzut că iau amploare evenimentele de acolo m-am și gândit că e posibil să rămânem două-trei zile, poate chiar mai mult. Din punctul ăsta de vedere am fost îngrijorați”, a declarat antrenorul Emil Săndoi.

Primii români care s-au aflat în Turcia în timpul tentativei de lovitură de stat s-au întors în țară

Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!

Citeşte mai multe despre:   romani,   lovitura de stat,   Turcia