Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie din cauza unei defecțiuni

Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie din cauza unei defecțiuni

Un articol de: Elena Stanciu - 12 Ian 2021, 19:57
Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită controlat în noaptea de 15 spre 16 ianuarie din cauza unei defecțiuni sursa foto: SNN/Facebook Eveniment

Nuclearelectrica anunță că Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprită controlat, în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, pentru efectuarea unor reparații în urma apariției unei defecțiuni.

 

Reactorul I al Centralei Nucleare de la Cernavodă va fi orpit controlat în noaptea de sâmbătă spre duminică

 

”Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Oprirea controlată a Unității 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situații și este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparație în condiții de siguranță, dat fiind faptul ca fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatură și presiune ridicate”, transmit reprezentanții Nuclearelectrica printr-un comunicat de presă.

Sursa citată mai precizează că defecțiunea la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației.

În momentul în care Unitatea 1 va fi reconectată la Sistemul Energetic Național, acest lucru va fi anunțat în mod public.

La jumătatea lunii decembrie, o instalație electrică de la Centrala Nucleară de la Cernavodă s-a supraîncălzit, angajații din zona afectată fiind evacuați.

Iar la începutul lunii august Unitatea 1 a Centralei Nucleare s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național în timpul etapei de creștere a puterii reactorului.Făceau curățenie în casa bunicii din Bistrița, când au făcut o descoperire care poate să le aducă mii de euro

Citeşte mai multe despre:   Centrala Nucleara Cernavoda