Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național: Lucrările nu au avut impact asupra securității nucleare

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național: Lucrările nu au avut impact asupra securității nucleare

Un articol de: Elena Stanciu - 31 Aug 2020, 09:24
Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național: Lucrările nu au avut impact asupra securității nucleare Foto: Centrala de la Cernavodă (sursă: Facebook) Eveniment

Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național. Resincronizarea s-a făcut luni, 31 august, la ora 7.00, după ce sâmbătă, reprezentanții companiei au anunțat că reactorul 2 s-a deconectat automat din cauza unei disfuncționalități apărute ”la partea clasică a unității”.

 

Unitatea 2 a CNE Cernavodă, resincronizată la Sistemul Energetic Național

 

”SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național (“SEN”) in data de 31 august 2020, ora 07:00.

Unitatea 2  s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 29 augusut 2020 din cauza apariției unei disfuncționalități în partea clasică a unității, fără impact pe partea nucleară”, se arată într-un comunicat de presă al Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, remedierea disfuncționalității și deconectarea automată a Unității 2 de la Sistemul Energetic Național nu a avut vreun impact asupra securității nucleare, a personalului, populației sau mediului înconjurator.

Toate procedurile s-au realizat în conformitate cu procedurile aplicabile ale centralei, au mai transmis reprezentanții Nuclearelectrica.

 

La începutul lunii august, Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la SEN

 În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

La începutul lunii august, Nuclearelectrica anunța că Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național. Totul s-a întâmplat în timpul unei etape de creștere a puterii reactorului.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavoda s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național în seara zilei de 5 august 2020, în timpul etapei de creștere a puterii reactorului, după resincronizarea la rețea ca urmare a finalizării lucrărilor aferente opririi planificate, în cursul aceleiași seri”, au transmis atunci reprezentanții Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica, prin firma EnergoNuclear, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a lansat o procedură simplificată de achiziție publică, fără licitație, pentru a contracta un consultant, care să actualizeze studiul de fezabilitate a reactoarelor 3 și 4 ale centralei. Investiția este estimată la un milion de lei. 

Citeşte mai multe despre:   Nuclearelectrica,   Centrala Nucleara Cernavoda