Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", dotată cu sistem de semnalizare a depăşirii timpului de aşteptare

Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", dotată cu sistem de semnalizare a depăşirii timpului de aşteptare

Un articol de: - 04 Sep 2015, 18:56
Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu", dotată cu sistem de semnalizare a depăşirii timpului de aşteptare Foto: spitaluldecopii.ro Eveniment

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost dotată cu un sistem de semnalizare pentru cazurile în care este depăşit timpul de aşteptare fără ca pacientul să fie consultat de medic, a declarat directorul unităţii sanitare, Dan Enescu.

"Noua UPU are însă pe lângă apartură un sistem care reduce timpul de aşteptare pentru consultaţie. În general familiile aşteaptă, în funcţie de gravitatea cazurilor, cinci minute, zece minute, 30 de minute. Dar acum avem nişte dungi la intrare, albastre, roşii, verzi. Acolo avem un monitor pe care este scris numele copilului şi în momentul în care s-a depăşit intervalul de timp pentru care a venit, pe dunga verde de exemplu sau pe dunga albastră, apare numele copilului scris cu roşu, ceea ce înseamnă că este o problemă acolo, s-a depăşit timpul", a explicat Dan Enescu, potrivit Mediafax.

La inaugurare au participat și premierul Victor Ponta și Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a declarat că a vizitat vechea unitate în primele zile de mandat și că “era groaznic”, precizând că “în două încăperi foarte mici erau văzuţi 50.000 de pacienţi pe an”.

“Atunci am decis, la propunerea domnului Arafat şi a domnului profesor, să investim în acest UPU nou. Am fi vrut să fie gata odată cu centrul nostru de suflet, cel de excelenţă în chirugie cardiovasculară. După ce terminăm şi pediatria, putem spune că ne-am făcut datoria faţă de cel mai mare spital de copii din România. Şi acum este cu totul altceva. În această noapte, când sunt pacienţi mai puţini, se va face trecerea din UPU vechi în cel nou", a declarat Bănicioiu.

Acesta a mai adăugat că există un plan de reabilitare pentru mai multe spitale din țară, unul fiind deja încheiat la Spitalul Judeţean "Sf. Spiridon" din Iaşi, unde acum o lună fost inaugurată UPU.

"În Bucureşti vor fi alte două UPU-uri noi, unul la Spitalul Bagdasar-Arseni şi la Sfântul Ioan. Dar acestea vor fi cuprinse în bugetul pe 2016", a adăugat Bănicioiu.

Și secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a declarat că alte 10 Compartimente de Primiri Urgenţe (CPU) vor fi finanțate din bugetul de stat.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" are o capacitate de 22 de paturi și va putea asigura toate tipurile de urgențe. Pentru lucrările de consolidare au fost necesară suma de 27.113.040,80 de lei cu TVA.

Citeşte mai multe despre:   spital,   Victor Ponta