Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Managerul Spitalului Judeţean Piteşti, despre unitatea mobilă de ATI de care s-au folosit în tratarea bolnavilor COVID: Au fost probleme mecanice, dar niciodată nu a fost pus în pericol niciun pacient

Managerul Spitalului Judeţean Piteşti, despre unitatea mobilă de ATI de care s-au folosit în tratarea bolnavilor COVID: Au fost probleme mecanice, dar niciodată nu a fost pus în pericol niciun pacient

Un articol de: Elena Stanciu - 13 Apr 2021, 14:00
Managerul Spitalului Judeţean Piteşti, despre unitatea mobilă de ATI de care s-au folosit în tratarea bolnavilor COVID: Au fost probleme mecanice, dar niciodată nu a fost pus în pericol niciun pacient Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

UPDATE: Unitatea de Terapie Intensivă mobilă a spitalului ”Victor Babeș”, în care au murit, luni, trei pacienți COVID-19 în urma unei defecțiuni la instalația de oxigen, s-a aflat anterior la Ploiești, nu la Pitești, așa cum s-a anunțat inițial. Unitatea mobilă ATI de la Pitești se află acum la spitalul ”Sfântul Ioan” din Capitală.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

 

Apar noi informații despre unitățile ATI mobile în care sunt internați pacienți COVID în stare gravă. Unul dintre aceste TIR-uri a fost adus și la Spitalului Judeţean Piteşti, iar managerul de acolo, Adriana Molfea, susține că la ei au existat probleme mecanice, dar nu și probleme pe partea cu oxigenul. Moftea a dat asigurări că în niciun moment viața pacienților nu a fost pusă în pericol.

„A ajutat. La vremea respectivă, chiar a ajutat pentru că era o gură de aer pentru pacienții care, efectiv, nu mai aveau loc la noi în spital”, a insistat managerul.

Aceasta a explicat apoi că a fost necesară relocarea TIR-ului „pentru că nu mai aveam nici personal, pentru că personalul nostru ATI era detașat la Spitalul de la Mioveni, și noi nu-l mai foloseam”.

Declarațiile managerului vin în contextul în care, luni după-amiază, trei pacienți COVID care erau internați într-un TIR ATI la spitalul ”Victor Babeș” din Capitală au murit din cauza unei defecțiuni la instalația de oxigen.

 

Managerul Spitalului Judeţean Piteşti, despre TIR-ul ATI adus la unitatea medicală: Nu am avut probleme pe partea cu oxigenul

 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

„Noi nu am avut probleme pe partea cu oxigenul cât l-am avut aici, am avut, în schimb, probleme mecanice, adică s-a rupt efectiv axul de la rampa cu care urcam pacienții în TIR. La un moment, cu personalul medical înăuntru s-a blocat ușa. De fiecare dată, am luat legătura cu domnul Radu Rotaru pentru rampa de urcare a pacienților, cu ușa ne-am descurcat pentru că am avut serviciul nostru tehnic care a intervenit. Radu Rotarul este cel prin intermediul căruia a fost adus acest TIR și dânsul a fost desemnat ca persoană de legătură pentru orice problemă care intervenea în funcționarea acestei unități mobile de terapie intensivă. (...)

A mai trebuit să intervenim pe partea de căldură, însă era normal, că era foarte frig afară și au venit și au izolat dedesubt TIR-ul, dar pacienții n-au avut de suferit. (...) Niciodată nu a fost pus în pericol niciun pacient care a fost tratat aici”, a explicat managerul într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Ștefan Pășcuță

”Acest TIR a ajuns la Spitalul din Pitești în iulie anul trecut. Nu l-am folosit chiar din prima zi pentru că mai întâi au fost realizate niște circuite, a fost necesar un proiect (...) și a intrat în funcțiune în vreo trei săptămâni. A fost folosit două luni consecutiv. Au fost în jur de 100 de pacienți”, a mai precizat Adriana Molfea.

 

Managerul Adriana Molfea: TIR-ul a fost o gură de aer pentru pacienții care, efectiv, nu mai aveau loc la noi în spital

 

Întrebat cât de mult a ajutat acest TIR ATI, managerul unității medicale din Pitești a răspuns: „A ajutat. La vremea respectivă, chiar a ajutat pentru că era o gură de aer pentru pacienții care, efectiv, nu mai aveau loc la noi în spital, deși am extins zona ATI cu paturi destinate pacienților COVID, erau insuficiente”.

Întrebată, de asemenea, când li s-a solicitat să predea TIR-ul, Adriana Molfea a răspuns: „Nu ni s-a solicitat. Ni s-a solicitat în ziua în care au venit să-l mute. Adevărul este că la noi nu mai funcționa TIR-ul și era, pe bună dreptate, necesar să fie relocat pentru că nu mai aveam nici personal, pentru că personalul nostru ATI era detașat la Spitalul de la Mioveni, și noi nu-l mai foloseam”.

Referindu-se la incidentul de la Spitalul ”Victor Babeș”, soldat cu moartea a trei pacienți, managerul spitalului din Pitești a declarat: „Cred că se poate întâmpla oricât de multă grijă ai avea. În fond, sunt niște instalații. Ele au, pe partea de oxigen, din ce știu eu, acele conducte care permiteau debitul mare, aveau și butelii de rezervă. Parțial erau automatizate. Știu că presiunea oxigenului se regla de la un buton. Butonul nu era acționat de medic, noi aveam personal special, care asigura non-stop această intalație. Era al spitalului”.

Citeşte mai multe despre:   Pitesti,   Spitalului Judeţean Piteşti,   Adriana Molfea,   TIR ATI,   pacienti COVID-19