Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Uniunea Salvaţi Bucureştiul vrea referendum pentru finanţarea construirii Catedralei Neamului (VIDEO)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul vrea referendum pentru finanţarea construirii Catedralei Neamului (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 02 Aug 2016, 17:51
Uniunea Salvaţi Bucureştiul vrea referendum pentru finanţarea construirii Catedralei Neamului (VIDEO) Eveniment

Reprezentanții Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) vor referendum pentru finanţarea construirii Catedralei Neamului. Demersul vine după ce primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a încercat să împună un proiect prin care să ofere Patriarhiei 10 milioane de lei care să ajute la ridicarea catedralei, informează B1 TV.

”Studiem acum care sunt sistemele folosite în alte oraşe. Am dat exemplul de la Barcelona, un exemplu recent. Era o stradă în Barcelona care putea să fie pietonală, asta era propunerea Primăriei şi evident, avea un impact pentru locuitorii din zonă. Au organizat un referendum electronic, un sistem destul de ieftin, trei-cinci mii de euro, locuitorii au avut posibilitatea timp de o lună să se exprime”, a declarat Clotilde Armand.

Iar dacă nu va fi un referendum, trebuie măcar să se dezbată cu bucureştenii un astfel de poiect, spune consilierul local al Sectorului 1.

”Noi nu ştim dacă vom organiza un referendum, dacă vom organiza nişte dezbateri cu asociaţii care reprezintă locuitorii, adică oameni şi religioşi şi mai puţin religioşi”, a mai spus Armand.

Consilierii sectorului 1 îl acuză pe primarul Dan Tudorache că a încercat să forţeze un proiect prin care oferea 10 milioane de lei pentru construcţia catedralei, fără o dezbatere prealabilă şi fără un audit privind modul în care vor fi cheltuiţi aceşti bani.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul vrea referendum pentru finanţarea construirii Catedralei Neamului

Citeşte mai multe despre:   USB,   referendum,   Catedrala Mântuirii Neamului ,   Clotilde Armand