Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Universitatea București dezminte că ar fi luat o decizie în cazul de plagiat al premierului. Ponta: „Să se hotărască între ei”

Universitatea București dezminte că ar fi luat o decizie în cazul de plagiat al premierului. Ponta: „Să se hotărască între ei”

Un articol de: - 17 Iul 2012, 15:56
Universitatea București dezminte că ar fi luat o decizie în cazul de plagiat al premierului. Ponta: „Să se hotărască între ei” Foto: business24.ro Eveniment

Deși mai multe surse media, preluate de televiziunile de știri, anunțau că Comisia de Etică a Universității București ar fi decis în unanimitate că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, Universitatea București neagă faptul că ar fi luat o decizie.

Universitatea București a dat publicității un comunicat, în care susține: "Comisia de Etica a Universității din București nu a luat încă nicio hotarare. Menționăm că la finalul întâlnirii de astăzi a Comisiei de Etică nu se vor face declarații de presă."

Universitatea București s-a sesizat din oficiu, acesta fiind locul unde premierul victor Ponta și-a susținut teza de doctorat, sub îndrumarea fostului premier Adrian Năstase, aflat astăzi în pușcărie pentru fapte de corupție.

Întrebat în timpul vizitei sale la Chișinău cum comentează acest subiect, premierul Victor Ponta a declarat: „Am fost la Comisia de Etică a Ministerului Educației. E singura comisie care m-a convocat vreodată. Mi s-a spus că nu am plagiat. Să se hotărască între ei că nu mai știu”.

Decizia Comisiei Universității București ar trebui să vină după ce, marți dimineață, Comisia Tehnică din Consiliul Național de Etică a anunțat printr-un document nesemnat și neasumat că, la o primă evaluare (decizia nefiind definitivă), lucrarea de diplomă a premierului ar fi în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 şi nu se poate susţine calificarea de plagiat. Totuși, acest document pare lipsit de orice credibilitate, fiind nesemnat, iar membrii Comisiei fiind ținuți la secret! (Detalii AICI)

Anterior acestei decizii, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis, în şedinţa din 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. (Detalii AICI)

Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penală Internaţională"), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa, potrivit CNATDCU.

Prestigioasa revistă internațională "Nature" a relatat pe larg despre plagiatul premierului Victor Ponta, redacția anunțând explicit că nu are nici un duboiu asupra plagiatului. De asemenea, publicații de prestigiu din întreaga lume au relatat despre plagiatul lui Ponta, elocvent fiind un titlu din publicația “The Economist”, care ilustrează un material despre premierul Victor Ponta: "My name is Paste. Copy Paste".

Ponta, despre plagiat: Să se decidă între ei, că nu mai știu nici eu
Embed:

Citeşte mai multe despre:   plagiat,   Victor Ponta,   teza de doctorat