Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDALUL tăierii banilor pentru UNIVERSITĂȚI ia amploare. Ministrul Educației face acuzații grave

SCANDALUL tăierii banilor pentru UNIVERSITĂȚI ia amploare. Ministrul Educației face acuzații grave

Un articol de: - 24 Apr 2018, 18:35
SCANDALUL tăierii banilor pentru UNIVERSITĂȚI ia amploare. Ministrul Educației face acuzații grave Eveniment

Continuă scandalul dintre Ministerul Educației și marile centre universitare. Ministrul Valentin Popa a declarat, marți, că, spre exemplu, Universitatea din Bucureşti are peste 900 de locuri bugetate neutilizate, deşi are suficienţi studenţi pe locurile de la taxă care ar putea beneficia de ele.

„În conformitate cu datele oficiale prezentate sub semnătură de Universitatea din Bucureşti, am observat o discrepanţă majoră între numărul de studenţi înmatriculaţi şi numărul de locuri bugetate alocate în ultimii trei ani. Peste 900 de locuri bugetate nu sunt utilizate de către UB, deşi are suficient de mulţi studenţi cu taxă care le-ar putea utiliza. Aceste locuri au fost disponibilizate în urma abandonului şcolar, exmatriculării, ele sunt însumate din toţi cei trei ani, cele mai multe din anul trei. Totuşi, trebuie să remarcăm că lipsa unor proceduri interne în favoarea studentului face să avem situaţia în care peste 900 de studenţi cu taxă să nu ocupe locurile bugetate alocate”, a declarat ministrul Educaţiei, potrivit news.ro

În aceeași situație, spune ministrul Educației, se află și Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, care are aproximativ 550 de locuri la anul II master neutilizate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care are în jur de 400 de locuri, și Universitatea de Vest din Timişoara, care are aproximativ 75 de locuri.

Reamintim că scandalul universităților cu Ministerul Educației a pornit de la faptul că Guvernul a decis să reducă numărul de locuri bugetate de la stat.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti