Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Politehnica București şi o companie israeliană testează un sistem care prezice cutremurele cu cel puţin 4 ore înainte

Politehnica București şi o companie israeliană testează un sistem care prezice cutremurele cu cel puţin 4 ore înainte

Un articol de: Redacția B1.ro - 01 Dec 2019, 21:36
Eveniment

Universitatea Politehnică din Bucureşti și o companie israeliană testează un sistem care poate prezice cutremurele cu cel puţin patru ore înainte ca ele să aibă loc, a anunțat Mihnea Costoiu, rectorul instituţiei de învăţământ superior.

„Proiectul presupune un parteneriat între compania Ionoterra şi Universitatea Politehnica din Bucureşti şi presupune studiul ionosferei pe un algoritm de calcul astfel încât să putem depista cutremurele cu minimum patru ore. Deşi colegii noştri vorbesc de mai mult de patru ore - de opt ore, de 12 ore - eu spun patru ore pentru că, după calculele noastre, varianta cea mai bună sau cu predicţia cea mai mare este de patru ore în acest moment. Până în această perioadă noi am validat datele, universitatea a validat datele şi continuăm să validăm datele. Suntem în perioada de validare şi de testare a sistemului. Este vorba despre date colectate după studierea Turciei şi, respectiv, a Greciei. Au fost anul trecut (colectate) aceste date. Testările s-au făcut în Turcia şi Grecia", a declarat Mihnea Costoiu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, anul viitor vor fi instalate sisteme de supraveghere pe aproximativ 2000 de km în România, cu epicentru în zona Vrancea: „Se vor instala toate echipamentele şi după jumătatea anului 2020 vom furniza date autorităţilor române. Nu vor fi date furnizate publicului pentru că noi nu suntem pregătiţi, sunt date tehnice, sunt date ştiinţifice. Nu ne substituim autorităţilor publice. Vom da autorităţilor publice datele astfel încât să putem face dovada faptului că sistemul şi tehnologia funcţionează”.
 

Citeşte mai multe despre:   universitatea politehnica,   Mihnea Costoiu
 
Loading...