Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Universitățile vânează studenți: Elevi cu nota de admitere 2 sau 3, acceptați în universitățile de învățământ

Universitățile vânează studenți: Elevi cu nota de admitere 2 sau 3, acceptați în universitățile de învățământ

Un articol de: - 27 Iul 2016, 15:23
Universitățile vânează studenți: Elevi cu nota de admitere 2 sau 3, acceptați în universitățile de învățământ Foto: ziaruldeiași.ro Eveniment

Decizii controversate venite din partea universităților pentru a-i atrage pe elevii care au au terminat liceul.

Din dorința de a face bani frumoși pe seama celor care vor să devină studenți, anumite universități ignoră notele pe care aceștia le-au obținut la admitere.

Spre exemplu, Universitatea Maritimă din Constanța a acceptat pe locurile de la taxă și elevi care au luat note de 2 și 3 la examenul de admitere.

Astfel, chiar dacă unii elevi nu au luat note de trecere, ci chiar sub 4, ei vor deveni studenți pe baza notei obținute la examenul de bacalaureat, potrivit Telegraf.

Această situație are loc pentru că universitatea a decis ca la locurile de la taxă să se ia în considerare nota de la Bacalaureat, în acest fel, un elev care a luat la concursul de admitere nota 1,60 să poată fi admis în cele din urmă cu 8,30, atât cât a luat la BAC.

”În momentul în care 80.000 de tineri din țară iau Bacalaureatul, iar statul român scoate 60.000 de locuri bugetate, avem o problemă, pentru că ceilalți 20.000 de tineri sunt vânați de toate universitățile care scot la concurs locuri cu taxă. Problema de calitate, așa cum se vede, stă într-o ridicare de umeri și până la urmă vorbim despre calitatea oferită de învățământul preuniversitar”, a spus rectorul UMC, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait.

Acesta a subliniat faptul că o astfel de situație este dramatică pentru că la facultate se înscriu cei mai buni elevi.

”Puși la o probă de nivel mediu, chiar ușor sub mediu, tinerii aceștia reușesc să ia note de 1 sau 2. Situația este rea în învățământ, per ansamblu, iar universitățile sunt doar beneficiarele învățământului preuniversitar”, a adăugat prof. Panait.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   studenti,   bacalaureat,   elevi