Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UNTOLD 2016, sub semnul ameninţărilor teroriste? Cum s-au panicat românii din cauza unei clarvăzătoare

UNTOLD 2016, sub semnul ameninţărilor teroriste? Cum s-au panicat românii din cauza unei clarvăzătoare

Un articol de: - 02 Aug 2016, 17:48
UNTOLD 2016, sub semnul ameninţărilor teroriste? Cum s-au panicat românii din cauza unei clarvăzătoare Eveniment

De câteva zile, românii au căutat îngrijorați pe Google cuvintele “atentat Untold”, aceștia fiind speriați de un posibil atac terorist la cel mai mare festival e muzică,  eveniment ce se petrece la Cluj.

Totul a pornit după ce o clarvăzătoare autohtonă a declarat că vede UNTOLD-ul ca pe un viitor Colectiv, scrie vice.com . Maria Gheroghiu, o secretară care susține că a mai prezis și atentatele din franța și incendiul de la clubul Colectiv, a postat pe blogul ei un text care a înspăimântat România și care i-a făcut organizatori să transmite mesaje de calmare a populației. De asemenea, SRI și autoritățile locale au transmis mesaje care îndeamnă la calm, asigurând că măsurile de securitate vor fi sporite și că nu există niciun motiv de panică.

„Eu mă duc la Cluj Napoca!
Dar un alt glas Întreabă:
Dar ce e la Cluj Napoca?
Iar răspunsul veni printre îmbucături de mâncare și râzând satisfăcut, sarcastic chiar, și grăiește așa:
La Cluj Napoca, este Românică!
Românica, este la Cluj Napoca!"
După care, dragilor, glasurile dispar, iar eu stau și mă gândesc ce vrea să însemne aceste vorbe.
Iar rezultatul a fost că, la CLUJ NAPOCA este posibil să se producă vreun ATENTAT TERORIST."
Acesta este textul visat și scris de Maria Ghiorghiu care a reușit să panicheze zeci de mii de oameni.

Untold Festival are loc între 4 şi 8 august la Cluj, iar printre artiştii care vor urca pe scene se numără Afrojack, Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix şi Tiesto.

Mesajele autorităților pentru români în contextual panicii create de secretara-clarvăzătoare:

Prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, a vorbit deschis despre contextul „special” în care se desfăşoară Untold, având în vedere atacurile teroriste din ultimul an care au zguduit Europa, scrie voceatransilvaniei.

„Este un moment special, ştiţi ce emoţii există legate de evenimentele care se întâmplă în Uniunea Europeană. Vrem să dăm un semnal, că lucrurile sunt sub control. În acest moment nu există niciun fel de informaţie privind această categorie (atac terorist – n.red.). S-a confirmat acest lucru, codul care există este albastru, e afişat pe site-ul SRI-ului. În acest moment, sigur, nu putem spune „staţi liniştiţi, România nu e o ţintă şi Clujul nu e o ţintă, alţii sunt o ţintă”. Nu putem fi liniştiţi din acest punct de vedere, iar de aceea instituţiile sunt pregătite inclusiv pentru situaţii de acest fel”, a declarat acesta presei, în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Prefectura Cluj.

Colonelul Liviu Uzlău, şeful direcţiei Ordine şi siguranţă Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a precizat că s-a luat în considerare cel mai rău scenariu.

„Am luat în caulcul „worst case scenario” (cel mai rău scenariu cu putinţă – n.red.) împreună cu toate forţele, cei de la Poliţie, cei de la ISU, cu sprijinul autorităţilor centrale şi locale. Oamenii sunt pregătiţi de-a lungul anilor în mod special pentru acest tip de ameninţări. Indiferent ce ar putea să apară vom fi capabili să gestionăm”, a dat asigurări Uzlău.Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

Bogdan Buta, directorul general al Untold Festival, a dat asigurări că, în ceea ce priveşte siguranţa participanţilor, festivalul va fi unul dintre cele mai sigure din lume.

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, chestorul Tudor Grindean, a precizat că la Untold vor fi prezenţi oameni ai legii şi din alte judeţe ale Transilvaniei.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va fi sprijinit, pe durata festivalului, de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi de IPJ-urile din Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Sălaj. Astfel, 400 de poliţişti din cadrul structurilor, inclusiv de la Acţiuni Speciale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi BCCO vor desfăşura activităţi specifice. Pe toată durata desfăşurării festivalului vom suplimenta, vom dubla chiar efectivele, în sensul menţinerii ordinii şi siguranţei publice pe raza municipiului Cluj-Napoca. În acest context peste 200 de poliţişti vor acţiona pentru asigurarea unui ritm normal de viaţă”, a dat asigurări Grindean.

„S-au luat măsuri suplimentare pentru a asigura un eveniment cât mai reuşit, fără incidente, de la fluidizarea traficului până la măsurile de siguranţă şi securitate. Eu am participat la foarte multe evenimente în toată lumea şi pot să spun sincer că, odată ce implementăm toate măsurile agreate cu autorităţile, probabil vom avea unul dintre cele mai sigure locuri din România şi poate chiar din lume în acea perioadă”, a precizat Buta.

 "Potrivit site-ului Serviciului Român de Informații, autorităţile române menţin nivelul de alertă teroristă cod albastru - precaut - ceea ce înseamnă că informaţiile disponibile şi evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist. Nu există niciun fel de informație privind un atac teorist la Untold. Indiferent de s-ar putea întâmpla, noi suntem pregătiți să facem față. Avem scenarii pregătite pentru orice fel de situație", au explicat reprezentanții forțelor de ordine din Cluj.

Citeşte mai multe despre:   atac terorist