Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Sep 2020, 22:00
Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca Eveniment

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că Executivul va sprijini festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle și Summer Well, precizând că Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru industria evenimentelor culturale. Într-o postare pe Facebook, Turcan menționează și că va fi pus la punct un set de norme sanitare pentru ca evenimentele de acest fel să se poată desfășura în condiții de siguranță pe fondul epidemiei de coronavirus.

 

Vicepremierul Raluca Turcan anunță că festivalurile Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

 

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern!

Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță!”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern. Raluca Turcan: Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Edițiile din 2020 ale celebrelor festivaluri au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus

 

Edițiile din acest an ale festivalurilor Electric CastleUntoldNeversea și Summer Well au fost anulate. Restricțiile privind adunările mari de persoane impuse în contextul pandemiei de coronavirus și incertitudinea cu privire la măsurile de siguranță care ar trebui respectate pentru desfășurarea unor evenimente de o amploare atât de mare au dus la decizia ca, în 2020, festivalurile organizate la Cluj, la malul mării și în apropierea Capitalei să nu aibă loc.

 În cele mai multe dintre cazuri, organizatorii au anunțat că biletele și abonamentele achiziționate deja vor rămâne valabile pentru următoarele trei ediții ale festivalurilor, iar după ce noile date de desfășurare vor fi anunțate, cei care le-au cumpărat pot decide dacă doresc să le păsteeze sau vor solicita rambursarea acestora.

Totodată, în încercarea de a se adapta la condițiile impuse de pandemie, organizatorii au recurs la varianta show-urilor online. Astfel, la începutul lunii august, fanii Untold au putut urmări online un megamaraton cu momente speciale din cei cinci ani ai festivalului, care nu au mai fost difuzate până acum. 

 

Reluarea spectacolelor în spații închise, permisă de la 1 septembrie

 

De la 1 septembrie este permisă reluarea spectacolelor în spațiile închise, precum și redeschiderea cinematografelor, cu respectarea normelor și regulilor de protecție sanitară, dar și a distanțării fizice.  Astfel, cinematografele și teatrele își pot relua activitatea, însă fără a fi depășită 50% din capacitatea maximă a spațiului. Mai mult decât atât, în cazul evenimentelor de tip drive-in, nu pot participa mai mult de trei persoane într-un autovehicul.

Tot de la 1 septembrie, evenimentele private se vor putea organiza cu un număr mai mare de participanți, astfel: pentru spațiile din interior vor putea participa 50 de persoane, iar pentru evenimentele private ținute în exterior 100 de persoane.

Citeşte mai multe despre:   Untold,   Neversea,   Summer Well,   Electric Castle,   Raluca Turcan,   coronavirus