Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unul din liderii Grupării interlope Caran, Aurel Răducan, a fugit din arestul la domiciliu. Acesta a fost dat în urmărire națională

Unul din liderii Grupării interlope Caran, Aurel Răducan, a fugit din arestul la domiciliu. Acesta a fost dat în urmărire națională

Un articol de: - 15 Oct 2015, 17:29
Unul din liderii Grupării interlope Caran, Aurel Răducan, a fugit din arestul la domiciliu. Acesta a fost dat în urmărire națională Foto: libertatea.ro Eveniment

Aurel Caran, unul din liderii unei grupări interlope, a fost dat în urmărire națională după ce a fugit din arestul la domiciliu.

Măsura a fost luat într-un dosar de cămătărie deschis în 2014, iar ulterior, acesta a fost condamnat la trei ani și zece luni de închisoare într-o altă cauză, privind infracțiuni cu violență.

Inițail, Aurel Caran a fost arestat preventiv. Însă, pe 31 martie 2015, printr-o decize a Curții de Apel București a fost eliberat și plasat în arest la domiciliu. El a ales atunci să locuiască în cartierul Pantelimon, pe raza Secției 23 de poliție, deși are locuința în localitatea ilfoveană Piteasca.

Poliția spune că Aurel Răducan, cunoscut drept Aurel Caran, a fost dat în urmărire națională după ce, în primele zile ale lunii octombrie, Serviciul Urmăriri de la Poliția Ilfov, a primit de la Curtea de Apel București un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Pe 12 octombrie, Răducanu a primit trei ani și zece luni de închisoare, pentru un eveniment petrecut în anul 2012. Atunci, el a s-a certat cu fratele său, Ștefan Răducanu, zis și Fane a lui Caran, la un restaurat din localitatea Belciugatele. În urma conflictului, Aurel ar fi tras mai mute gloanțe înspre fratele său. Cel din urmă, a luat cu forța mașina unor lăutari prezenți în restaurant și a fugit. Apoi a abandonat vehiculul pe o stradă de la periferia Bucureștiului.

Inițial, Aurel Caran a fost acuzat de turlburarea liniștii publice. Ulteriro, el a fost trimis în judecată. În timp ce era judecat în stare de libertate, liderul grupării a fost ridicat de Poliție în anul 2014, într-un dosar de cămătărie. Alături de el, în acest caz, erau liderii clanurilor Cămătarilor și Duduienilor.

Anchetatorii spun că în 5 octombrie, polițiștii bucureșteni au fost anunțați de Curtea de Apel București că liderul grupării trebuie să pelce de acasă pentru a se prezenta în fața instanței pentru cauza din 2012.

După ce a ajuns la instanță, interlopul a aflat de la magistrați că este ultimul termen de judecată și că ar putea să fie condamnat la o pedeapsă cu închisoarea.

Polițiștii spun că Aurel Caran a plecat din sala de judecată înainte de închiderea ședinței și nu a mai revenit la domiciliu. Astfel, el a fost dat în urmărire națională.

Ulterior, anchetatorii au formulat și o solicitare pentru emiterea pe numele lui Aurel Răducan a unui mandat european de arestare. Cererea formulată va fi judecată de Tribunalul București în 20 noiembrie.

Citeşte mai multe despre:   arest la domiciliu