Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unul din membrii Comisiei care susține că Ponta nu a plagiat, avocat în dosarul “Trofeul calității”

Unul din membrii Comisiei care susține că Ponta nu a plagiat, avocat în dosarul “Trofeul calității”

Un articol de: - 18 Iul 2012, 09:30
Unul din membrii Comisiei care susține că Ponta nu a plagiat, avocat în dosarul “Trofeul calității” Eveniment

Plagiatul premierului victor Ponta naște în continuare controverse. Unul din profesorii care au decis marți că premierul nu a plagiat potrivit standardelor din 2003 este avocatul Gheorghe Mateuț, nimeni altul decât unul din avocații din dosarul “Trofeul calității”, anunță Gândul.

Mateuț a fost avocatul lui Cristian Mihai Vasile, condamnat în acest dosar alături de fostul premier Adrian Năstase. Care fost premier este îndrumătorul tezei de doctorat a lui Victor Ponta, acuzată acum de plagiat.

Avocatul Gheorghe Mateuț, unul din membrii Consiliului Național de Etică, a precizat pentru Gândul că plagiatul a fost definit prin lege abia în 2004, iar lucrarea de doctorat al lui Ponta a fost în 2003.

Plagiatul în prima comisie

Anterior acestei noi comisii, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), a decis în unanimitate, în şedinţa din 29 iunie, că premierul a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penală Internaţională"), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa, potrivit CNATDCU.

Liviu Pop, care a asigurat interimatul la conducerea Ministerului Educaţiei, a emis, înaintea şedinţei din 29 iunie, un ordin de reorganizare a CNATDCU şi a susţinut că acest for nu are competenţă să ia decizii legate de doctoratul lui Ponta.

Prestigioasa revistă internațională "Nature" a relatat pe larg despre plagiatul premierului Victor Ponta, redacția anunțând explicit că nu are nici un duboiu asupra plagiatului.

Citeşte mai multe despre:   plagiat