Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unul dintre cei mai periculoși deținuți a ajuns într-o ȘCOALĂ din Deva: "STOP violenței"

Unul dintre cei mai periculoși deținuți a ajuns într-o ȘCOALĂ din Deva: "STOP violenței"

Un articol de: B1.ro - 25 Oct 2018, 17:47
Unul dintre cei mai periculoși deținuți a ajuns într-o ȘCOALĂ din Deva: "STOP violenței" Eveniment

Unul dintre cei mai periculoși deținuți le-a povestit elevilor de la Colegiul Tehnic "Transilvania" Deva de ce au ajuns în închisoare și cum se desfășoară viața după gratii.

În cadrul proiectului “Stop Violenței”, moldoveanul Serghei Gorbunov, alături de alți 7 deținuți, le-a spus copiilor de ce este bine să respecte legea și care sunt consecințele directe dacă nu o vor face.

"Proiectul se numeşte 'Stop violenţei' şi este iniţiat de psihologii şi asistenţii din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială de la Penitenciarul Deva. Este o campanie de prevenire şi combatere a delicvenţei juvenile, pentru că aceasta este o problemă de actualitate atât pentru comunitate, cât şi pentru instituţiile statului", a declarat psihologul Nicolae Grosu, potrivit Agerpres.

Considerat, în urmă cu mai mulţi ani, unul dintre cei mai periculoşi infractori din România, cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov le-a relatat tinerilor cum a ajuns în ţara noastră, dar şi cât de greu este în spatele gratiilor.

"Am venit la voi în ţară în 2002. Atunci când am venit am avut şi nişte arme de foc. În 2004 s-a întâmplat că am avut nişte certuri cu oamenii şi am făcut nişte infracţiuni foarte grave. Am fost condamnat la 16 ani şi 4 luni. La început nu am realizat răul şi tot ce s-a întâmplat. (...) Aveam 24 de ani, acum am 39, au trecut 15 ani. Şi când am văzut pe drumul vieţii că pierd prieteni, oameni dragi, familie (...) înţelegi că în viaţă ai trăit degeaba. Eu acum mai am un pic şi trebuie să mă liberez şi gândiţi-vă că după atâţia ani trebuie să încep viaţa de la zero şi, cu siguranţă, altfel. (...) Sunteţi tineri, aveţi un viitor şi este foarte uşor să greşeşti când eşti tânăr. După, e foarte greu să arăţi altor oameni că nu este aşa, pentru că CV-ul vostru este pătat şi oamenii văd. Poate spun 'ok', dar în gândul lor zic 'ăsta-i infractor'. E greu", le-a spus Gorbunov elevilor prezenţi.