Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Unul dintre polițiștii de la Pitești, care a ucis un om, s-a pensionat. Celălalt este arestat și a fost suspendat

Unul dintre polițiștii de la Pitești, care a ucis un om, s-a pensionat. Celălalt este arestat și a fost suspendat

Un articol de: George Lupu - 20 Apr 2021, 13:17
Unul dintre polițiștii de la Pitești, care a ucis un om, s-a pensionat. Celălalt este arestat și a fost suspendat Eveniment

Unul dintre polițiștii de la Pitești, implicat în moartea prin violență a unei persoane în timpul arestării, s-a pensionat, în timp ce al doilea a fost suspendat, în perioada cât este arestat preventiv.

”Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să transmită următoarele:

Urmare a comunicării de către Tribunalul Argeș a mandatelor de arestare preventivă, prin care s-a dispus arestarea preventivă a doi agenți de poliție, precizăm următoarele:

În conformitate cu prevederile art. 27 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, pentru unul dintre cei doi agenți de poliție s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive.

Ulterior, în funcție de măsurile procesuale penale dispuse, se va proceda conform prevederilor legale.

În conformitate cu prevederile art. 69 din Legea 360 din 2002, privind Statutul Polițistului, cel de-al doilea agent de poliție a încetat raporturile de serviciu, cu drept la pensie, începând cu data de 19 aprilie a.c.”, arată IPJ Argeș.

 

Pitești: Polițiști acuzați de moartea unui bărbat de 63 de ani

 

Acum, Daniel Drăgici e reținut, alături de un alt agent, sub acuzația de lovituri cauzatoare de moarte. El e vizat în acheta deschisă după ce un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit în urma unei intervenții brutale a agenților. Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Bărbatul a avut o moarte violentă, decesul său survenind din cauza asfixiei mecanice, după cum a declarat medicul legist.

„Moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”, a explicat medicul șef legist din Argeș, Dan Manu.

Procurorul care face ancheta în acest caz a anunțat că încadrarea penală a fost schimbată din ucidere din culpă în lovituri cauzatoare de moarte.