Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE/ Cristian Petrescu (MP) îl acuză de minciună pe Cristian Tudorache/ Drept la replică - viceprimar Sector 3 (VIDEO)

UPDATE/ Cristian Petrescu (MP) îl acuză de minciună pe Cristian Tudorache/ Drept la replică - viceprimar Sector 3 (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Mar 2016, 10:56
Eveniment

UPDATE: În urma publicării acestui articol, Cristian Tudorache a cerut un drept la replică. Îl redăm integral.

"Ref.la: Aparitia in publicatia dvs. a unui articol defaimator la  adresa Viceprimarului Sectorului 3

Avand in vedere ca in ziarul/site-ul dvs.  a aparut in data de 11.03  a.c un articol defaimator la adresa Viceprimarului Sectorului 3,  preluat de la liderul Partidului Miscarea Populara, dl. Cristian  Petrescu, care are la baza actiunile intreprinse de  Viceprimarul,  consilier local al Primariei Sector 3,  in vederea coordonarii  autoritatilor din subordinea CLS3 in cazul incendiului din Titan, de  la blocul de locuinte private, mansardat, aflat pe Bd. 1 Decembrie  1918, nr. 15 A, din data de 10.03 ac. va comunicam urmatoarele:

  In calitate de Viceprimar al Sectorului 3 și consilier local  în cadrul Consiliului Local Sectorul 3 din partea Partidului  Național Liberal, având în vedere prevederile Deciziilor  Consiliului Național al Audiovizualului, completate de normele  legale în vigoare, privind dreptul la replica, vă solicit să  dispuneți publicarea următorului “Drept la replică” ca  urmare a articolului publicat online pe site-ul pe care il administrati.

   Urmare a articolului defăimător găzduit de site-ul  domniei voastre, precizez ca "in timpul tragediei,  subsemnatul în  calitate de viceprimar, consilier local, coordonator al Serviciulu de  Situatii de Urgenta de sector conform Dispoziției Primarului nr.  4597/10.10.2012 , dar și în calitate de simplu cetățean  am participat efectiv la acțiunile specifice de la locul  nefecricitului eveniment, încercând să aduc la îndeplinire  atribuțiile mele, atât cele rezultând din demnitățile  ce le ocup, cât și cele delegate de către Primarul  Sectorului 3, în conformitate cu normele legale.

În această calitate/calități am luat legătura cu  coordonatorii pompierilor prezenți și cu toate persoanele  responsabile de înlăturarea efectelor tragediei. Toate eforturile  mele s-au concentrat pe crearea condițiilor specifice astfel  încât activitatea serviciilor administrației publice locale  să se desfășoare în mod corespunzător.

Ca urmare, ajuns la fața locului am direcționat  angajații DGASPC Sector 3 (serviciul de asistență  socială) și ai DGPL Sector 3 (poliția locală) în  vederea preluării evacuaților dar și  pentru asigurarea  perimetrului în vederea limitării efectelor incendiului. "

În cursul aceleiași zile la cabinetul Viceprimarului a fost  transmisă solicitarea ISU anexată în copie în varianta  corectă prin care se solicita sprijinul pentru evacuați.

 "Ca Viceprimar al Sectorului 3 având și calitatea de  coordonator al serviciilor de Situații de urgență,  conform dispoziției mai sus menționate, am solicitat o  întrevedere cu Primarul Sectorului 3, am transmis, de  urgență, sub semnătura personală, solicitarea ISU  către Directorul General al DGASPC Sector 3, pe care l-am și  invitat la întrevederea solicitată Primarului pentru a da curs  solicitării ISU și pentru  a iniţia procedurile de  convocare, de îndată a sedinței Consiliului Local (în  conformitate cu prevederile art. 39, alin. 4 din Legea nr. 215/2001)

Toate aceste demersuri au fost efectuate cu maximă celeritate în  vederea acordării de ajutoare peroanelor afectate."

   Precizăm că înscrisul emis de către ISU mai sus  menționat există, în original, la biroul Viceprimarului.

"Mai mult decât atât, în toată această perioadă am stat  în permanentă legătură cu cetățenii direct  afectați prin organizarea unei celule de criză la care au  participat și Președinții Asociaților de  proprietari din blocul afectat, precum și cu cele 2  administratoare ale blocului. La aceste ședințe au  participat și reprezentanții DGASPC Sector 3 și DGPL  Sector 3, personal fiind în legătură directă,  permanentă cu Poliția Națională Sector 3, cu  Secția 23 Poliție, cu DGASMB, dar și cu Primarul  capitalei căruia i-am solicitat ajutorul în vederea  adăpostirii celor peste 160 de familii evacuate. Mai mult decât  atât, am participat în aceeași zi, după aprobarea  Hotărârii Consiliului Local, adoptata in unanimitate de catre  consilierii locali ,  care a legiferat stabilirea alternativelor de  adăpostire de urgență a persoanelor afectate, dar  și de plata a chiriei celor evacuați, și la o întâlnire  cu locatarii evacuați din blocul incendiat."

Precizăm că potrivit normelor legale imperative, cunoscute,  se prezumă, de către toți cetățenii,  Inspectoratul pentru Situații de Urgență  nu poate fi  inițiatorul unui proiect de hotărâre de consiliu local, ci,  doar: consilierii locali, primarul, viceprimarul sau  cetățenii, în conformitate cu prevederile art. 39, 43, 45  alin. (6) și 109 din Legea nr. 215/2001, republicată.

Ca urmare, informația de bază publicată este  falsă, eronată și lipsită de cea mai  elementară logică juridică, motiv pentru care vă  solicităm publicarea prezentului drept la replică.

Cabinet Viceprimar Sector 3,

Cristian Tudorache"

 

Cristian Petrescu, președintele Mișcării Populare București, cere demisia de onoare a vice-primarului Sectorului 3! Petrescu îl acuză de minciună pe Cristian Tudorache. Acesta din urma afirmase că, în Sectorul 3, consilierii PNL au inițiat un proiect de hotărâre pentru ajutorarea persoanelor ale căror apartamente au fost afectate în incendiul din cartierul Titan. Petrescu susține că cererea fusese depusă de ISU.

”Viceprimarul Tudorache minte când spune ''Consilierii PNL Sector 3 au inițiat un proiect de hotărâre pentru ajutorarea persoanelor a căror apartamente au fost afectate în incendiul din Sectorul 3, de pe Bd. 1 Decembrie 1918, nr.15A”. Consilierii PNL nu au depus niciun proiect care să vină în ajutorul familiilor rămase fără locuințe. Cererea a fost depusă de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, așa cum reiese din ordinea de zi a ședinței, votată de consilierii locali", se arată într-un comunicat de presă.

Și consilierul local al Mișcării Populare Sector 3 Daniel Oprea acuză faptul că liberalii au făcut un obicei din a-și asuma lucruri pe care le-au făcut alții și din a nu-și asuma responsabilitatea pentru greşeli.

Cristian Petrescu (MP) îl acuză pe viceprimarul Cristian Tudorache că minte

Citeşte mai multe despre:   demisie
 
 
Loading...