Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE: Sentința în dosarul RCS&RDS în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzați de șantaj, a fost amânată pentru 12 mai

UPDATE: Sentința în dosarul RCS&RDS în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzați de șantaj, a fost amânată pentru 12 mai

Un articol de: - 27 Apr 2016, 10:16
UPDATE: Sentința în dosarul RCS&RDS în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzați de șantaj, a fost amânată pentru 12 mai foto: cotidianul.ro Eveniment

UPDATE: Magistrații de la Curtea de Apel București (CAB) au amânat sentința în dosarul RCS&RDS pentru 12 mai, potrivit Agerpres.

 

Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, vor afla miercuri sentința magistraților de la Curtea de Apel București (CAB) în dosarul în care sunt acuzați de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

La ultimul termen al procesului, procurorul de ședință a cerut condamnarea la închisoare a inculpaților din acest dosar,  Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Șerban Pop și George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor să se țină seama de practica judiciară în materie, respectiv de dosarul în care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani închisoare tot pentru infracțiunea de șantaj prin intermediul unor mijloace mass-media, informează Agerpres.

Sorin Alexandrescu, directorul general Antena TV Group și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați de șantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi și publicarea deciziei instanței, precum și reținerea formei agravante a infracțiunii de complicitate la șantaj în varianta prevăzută de Legea 78/2008 privind combaterea infracțiunilor de corupție.

Prin intermediul site-urilor Income Magazin și Jurnalul Național deținute de Intact Publishing, Matiescu a girat publicarea unor știri negative la adresa societății reprezentate de Bendei, în scopul susținerii actelor de șantaj exercitate. De asemenea, el a acceptat și a semnat înscrisurile trimise în 24 aprilie 2013 către Ioan Bendei și către alte persoane, în condițiile în care acestea nu vizau niciun fel de investigație jurnalistică, ci erau acte de constrângere prin amenințare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de corupție.

DNA mai arată că, în 23 aprilie 2013, la luarea deciziei de trimitere a acestor înscrisuri a participat și Camelia Voiculescu.

Sentința magistraților nu va fi definitivă și va putea fi contestată de ambele părți.Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   camelia voiculescu,   santaj,   sentinţă,   DNA,   procurori