Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Urgenţa Spitalului Huşi, închisă din nou după ce medicul detaşat şi-a dat şi el demisia

Urgenţa Spitalului Huşi, închisă din nou după ce medicul detaşat şi-a dat şi el demisia

Un articol de: - 02 Dec 2014, 23:11
Urgenţa Spitalului Huşi, închisă din nou după ce medicul detaşat şi-a dat şi el demisia Foto: radioiasi.ro Eveniment
Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Huşi va fi închis din nou, după ce şi-a dat demisia şi medicul coordonator detaşat de la Vaslui în urmă cu mai puţin de o lună, atunci când fostul şef al structurii a demisionat în urma unui scandal.

Spitalul Municipal Huşi, unitate medicală ce deserveşte peste 70.000 de locuitori din zona de est a judeţului Vaslui, va rămâne definitiv fără Compartiment de Primiri Urgenţe (CPU).

Într-o singură lună, doi medici care au coordonat activitatea acestei structuri şi-au dat, pe rând, demisia din funcţie, informează Mediafax.

Primul medic care a renunţat la postul de şef al CPU a fost Gabriela Ababei, după ce a fost amendată cu 1.500 de lei de către comisia de anchetă desemnată de Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei moarte în condiţii suspecte la 40 de minute de la internare.

În consecinţă, odată cu expirarea perioadei de 15 zile de preaviz al medicului, CPU Huşi a fost închis la începutul lunii noiembrie.

În urma intervenţiei conducerii spitalului huşean, Compartimentul de Primiri Urgenţe a fost redeschis după mai bine de o săptămână, prin detaşarea unui medic de urgenţă de la Spitalul Judeţean Vaslui, cu rol de coordonator al activităţii acestei structuri.

Acesta a rezistat însă în funcţie mai puţin de o lună, el înaintându-şi demisia, cel mai probabil în urma unor conflicte cu un alt medic din unitatea medicală, dintr-o altă secţie.