Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujba de duminică în interiorul lăcașelor de cult (VIDEO)

Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujba de duminică în interiorul lăcașelor de cult (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 21 Iun 2020, 11:35
Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujba de duminică în interiorul lăcașelor de cult (VIDEO) foto: Facebook / Basilica Eveniment

Ușile bisericilor din România se redeschid pentru credincioși, duminică, după o pauză de trei luni. Oamenii vor putea asista din nou la slujbele organizate în interiorul lăcașurilor cult, dar există mai multe reguli stricte de care trebuie să țină cont, potrivit B1 TV.
 

Ușile bisericilor s-au redeschis, după o pauză de trei luni. Ce reguli trebuie să respecte cei care participă la slujba de duminică


 

Credincioșii care vor asista la slujba de duminică vor fi nevoiți să respecte regulile impuse pe fondul stării de alertă – situație excepțională pe care Guvernul Orban a prelungit-o cu 30 de zile, începând de miercuri, 17 iunie. Astfel, înainte de a intra în biserică, credincioșii trebuie să își dezinfecteze mâinile, iar ulterior, înăuntru, vor fi nevoiți să poarte mască de protecție.

Pentru fiecare credincios în parte trebuie asigurat un perimetru de patru metri distanță, iar între enoriașii trebuie să fie la cel puțin doi metri unul de celălalt. De asemenea, personalul bisericesc trebuie să dezinfecteze obiectele și suprafețele atinse frecvent, precum mânerele ușilor sau scanele, o dată la patru ore.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Nici cei care vor să asiste la slujbă de afară nu sunt ocoliți de reguli. Astfel, cei care vor să participe la eveniment, dar nu dorește să intre în interior, trebuie să păstreze între ei o distanță de minim 1,5 metri.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Ce a spus prim-ministrul Ludovic Orban despre o eventuală impunere de noi restricții


 

Premierul României, Ludovic Orban, a subliniat sâmbătă, la Suceava, că nu dorește impunerea de noi restricții și că, pentru ca acest lucru să rămână așa, este nevoie ca românii să respecte regulile în condițiile date.

„Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date. Nu îmi doresc să mai impunem nicio restricţie. Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal, să nu mai afectăm nicio activitate economică, socială, culturală sau de altă natură. Lucrul acesta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a explicat că „starea de alertă ne conferă posibilitatea de a adopta măsuri. În cadrul stării de alertă, dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat odată cu adoptarea hotărârii de guvern şi a ordinelor comune ulterioare hotărârii de guvern, o să luăm alte măsuri. (...) Când situaţia epidemiologică va permite, atunci vom apela şi la alte măsuri de relaxare. Deocamdată, vedem efectul măsurilor de relaxare care au fost luate, într-o cadenţă gândită. În funcţie de evoluţia epidemiei urmează alte măsuri. (...) Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Analizăm ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă. Dacă nu, nu".