Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment USL vrea să introducă noi taxe pe drepturile de autor: Alexandru Arșinel, Stela Popescu și Marin Moraru se arată indignați de această decizie (VIDEO)

USL vrea să introducă noi taxe pe drepturile de autor: Alexandru Arșinel, Stela Popescu și Marin Moraru se arată indignați de această decizie (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2013, 15:52
USL vrea să introducă noi taxe pe drepturile de autor: Alexandru Arșinel, Stela Popescu și Marin Moraru se arată indignați de această decizie (VIDEO) Foto: evz.ro Eveniment

USL urcă cu circul taxelor pe scenă. O reprezentaţie de care nu se bucură nimeni. Artiştii spun că noi impozite pe drepturile de autor îi vor distruge şi că se va ajunge până la urmă să se pună lacăt pe teatre. Şi vorbim aici de mari artişti, care până ieri ne făceau să râdem şi să îi aplaudăm. Astăzi, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Marin Moraru, privesc cu îngrijorare la ce se întamplă. Guvernul s-a angajat în faţa FMI să unifice modalitatea de impozitare asupra veniturilor din Drepturi de autor sau PFA. 

Nu mă surprinde cu nimic, singurul lucru pe care îl întreb este când se vor opri? În rest nu-mi fac nicio problemă. Ne afectează pe toți, mai ales pe cei care suntem aproape de pensie și câștigăm cu greu banii. Abia așteaptă să ne închidă teatrele probabil”, a declarat Alexandru Arșinel.

După ce că nicio lege din România nu se respectă și nu ni se dau drepturile de autor decât în măsură de 10-15%, după ce că nu le dau, vor să le înjumătățească. Ce să spun? Este o acțiune anti intelectuală, anti oameni care muncesc cu creierul și sufletul. Este o lipsă de respect față de creatori de fapt. Și așa sunt plătiți foarte prost. Știi tu, apa trece pietrele rămân. Lor nu le pasă. Nu le pasă de noi, oamenii din toate categoriile sociale!”, a precizat Stela Popescu.

Ce părere să aibă un om care e jegmănit? Normal, eu nu o să mai lucrez. Nu vreau să mai dau bani la stat. Fac grevă. Nu mai fac nimic. Mănânc o pâine și beau o cană cu apă. Atât. Actorii nu vor avea reacție pentru că nu ieșim în public. Noi suntem numai pe scenă. Nu o să mă vezi pe mine și pe Beligan pe stradă fluturând pancarde. Să le fie rușine!”, a spus Marin Moraru.

Nu consider că este normal ca într-o țară, cultura să fie pusă la zid și la pământ așa cum e pusă sistematic de ani de zile în România, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm valorile, profesorat, medicină și cultură. Și asta se întâmplă”, a subliniat și Ovidiu Iane.

Unificarea bazei de impozitare a veniturilor din diferite surse, PFA, drepturi de autor, activități de natură salarială, așa cum este prevăzută în scrisoarea către FMI, ar putea duce la un dezastru pentru categoriile economice vizate. Iar vizaţi sunt artiștii, jurnaliștii sau profesorii.

Mari actori, afectați de noile taxe pe drepturi de autor
Embed:

Citeşte mai multe despre:   USL,   Stela Popescu