Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Utilizarea cardului de sănătate, obligatorie din 1 februarie, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern

Utilizarea cardului de sănătate, obligatorie din 1 februarie, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern

Un articol de: - 01 Ian 2015, 19:49
Utilizarea cardului de sănătate, obligatorie din 1 februarie, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern Foto: bucurestifm.ro Eveniment

Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Autoritățile au menționat în mai multe rânduri această dată ca fiind cea mai probabilă pentru introducerea acestei obligativități.

"Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015", se arată în proiectul de HG, citat de Mediafax.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, că până la 1 februarie se face iniţierea cardurilor, de către medicii de familie, astfel încât acestea să devină active.

Acelaşi proiect de act normativ prevede că asiguratul va suporta costurile fabricării şi distribuirii cardului în cazul în care acesta îi este furat ori se deteriorează sau se pierde.

Distribuirea cardurilor de sănătate a început la 19 septembrie, primele ajungând la asiguraţii din Capitală.

Citeşte mai multe despre:   card de sanatate,   Ministerul Sanatatii