Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Va exista o prioritizare la vaccinare și în etapa a treia? Precizările coordonatorului campaniei de imunizare (VIDEO)

Va exista o prioritizare la vaccinare și în etapa a treia? Precizările coordonatorului campaniei de imunizare (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 02 Mar 2021, 14:34
Va exista o prioritizare la vaccinare și în etapa a treia? Precizările coordonatorului campaniei de imunizare (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, spune că și după ce va deveni disponibilă lista de așteptare pentru prorgramare la vaccinare, din 15 martie, va fi păstrată proporția de 75% - persoane vaccinate din categoriile vulnerabile și 25% - vaccinări ale persoanelor din categoriile esențiale.

”Proporția de 75%/25% aferentă etapei a doua va fi categoric păstrată, din lista de așteptare, în ordinea cronologică a programărilor, vor fi notificate pe 75% din locuri persoanele care se înscriu în grupa celor vulnerabile, respectiv 25% care deservesc activitățile esențiale”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat cum se va desfășura efectiv vaccinarea în etapa a treia și dacă va exista o prioritizare și în această etapă, medicul a răspuns: ”În ceea ce privește etapa a treia, în funcție de gradul de ocupare al locurilor din centrele de vaccinare active, pe locurile care vor rămâne disponibile, deja vom notifica persoanele din etapa a treia în funcție de ordinea în care au fost programate.

În ceea ce privește detalierea exactă a modalităților de prioritizare sau subprioritizare a persoanelor aferente etapei a treia de vaccinare, urmează să discutăm în cadrul grupului medical aceste detalii și vom reveni pe măsură ce vor fi finalizate aceste criterii”.

Va exista o prioritizare la vaccinare și în etapa a treia? Precizările coordonatorului campaniei de imunizare

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita