Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vaccinarea persoanelor reprogramate se va face cu serul produs de Moderna. Rapelul acestuia se efectuează la 28 de zile, iar săptămânal în România ajung 14.000 de doze

Vaccinarea persoanelor reprogramate se va face cu serul produs de Moderna. Rapelul acestuia se efectuează la 28 de zile, iar săptămânal în România ajung 14.000 de doze

Un articol de: Maria Zărnescu - 27 Ian 2021, 19:42
Vaccinarea persoanelor reprogramate se va face cu serul produs de Moderna. Rapelul acestuia se efectuează la 28 de zile, iar săptămânal în România ajung 14.000 de doze foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA Eveniment

Vaccinarea persoanelor reprogramate se va realiza cu serul produs de compania Moderna, al cărui rapel se realizează la 28 de zile. În România, săptămânal, ajung 14.000 de doze de vaccin produs de compania americană, iar acestea ar urma să fie distribuite în centrele de vaccinare începând cu luna februarie.

Vaccinarea persoanelor repreogramate se va realiza cu Moderna

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că imunizarea persoanelor reprogramate se va realiza cu vaccinul produs de Moderna. Rapelul pentru acest ser se administrează la 28 de zile de la prima inoculare. Aici puteți vedea imagini de la sosirea primelor doze de vaccin Moderna la Institutul Cantacuzino din București.

Persoana programată inițial la data de 28 ianuarie, ar urma să fie programată în data de 8 februarie, cu programarea rapelului în data de 8 martie, având în vedere că luna februarie are 28 de zile. 

„Vaccinarea celor reprogramați se va face cu Moderna pentru care rapelul este la 28 de zile. Să reținem faptul ca luna Februarie are 28 de zile. Persoana programată inițial pentru administrarea primei doze la 28 Ianuarie va fi reprogramată pentru data de 8 Februarie, cu rapel in 8 Martie”, a transmis CNCAV.

 

România primește săptămânal 14.000 de doze din acest vaccin anti-COVID

 

În România, în fiecare săptămână, ajund 14.000 de doze de vaccin Moderna. Pentru moment însă, ele nu au fost folosite, având în vedere cantitatea mică, după cum a explicat premierul Florin Cîțu.

„De la Moderna primim 14.000 săptămânal. Nu le-am folosit pentru că erau prea puține, dar probabil vor fi cabinete de vaccinare unde va fi folosit vaccinul Moderna”, a anunțat premierul Cîțu, într-o conferință de presă susținută după ședința de Guvern.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Totodată, Valeriu Gheorghiță a anunțat că în primul trimestru, în România va ajunge un număr de 430.000 de doze de vaccin Moderna, iar distribuția acestuia către centrele de vaccinare ar urma să înceapă în luna februarie.

Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit detalii marți despre numărul dozelor de vaccin COVID-19 disponibile în acest moment. România a recepționat în total peste 784.000 de doze.

“Revenind la numărul de doze recepționate de România, la data de 26 ianuarie,  am recepționat în total 784.349 de doze. Au fost distribuite către DSP și ulterior către centrele de vaccinare 610.433 de doze. Stocul existent, la acest moment, este de 173.916 doze la nivelul centrelor.

Avem un număr de doze eirosite de 1294 de doze, ceea ce reprezintă 0,29% din totalul de doze distribuite, din motive care țin de abateri la lanțul de frig, cum știți foarte bine că au fost câteva situații, deteriorarea flacoaneor, recosntituirea incorectă. De asemenea, mai avem în stoc 14.400 de doze de la compania Moderna. Urmează ca pe data de 30 ianuarie să fie recepționate încă 21.600 de doze, ceea ce face ca la sfârșitul acestei luni să avem în total 36.000 de doze de la compania Moderna.

Avem de asemenea confirmarea pentru săptămâna 1-7 februarie pentru încă 53.000 doze de la compania Moderna, fără să avem precizată data la care vor fi livrate aceste doze”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Citeşte mai multe despre:   vaccin Moderna,   COVID-19,   vaccin anti-COVID