Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vaccinul anti-COVID nu modifică ADN-ul din corp. Valergiu Gheorghiță: Acestea cantități de ARN Mesager sunt eliminate de către celulele proprii ale organismului

Vaccinul anti-COVID nu modifică ADN-ul din corp. Valergiu Gheorghiță: Acestea cantități de ARN Mesager sunt eliminate de către celulele proprii ale organismului

Un articol de: Maria Zărnescu - 04 Dec 2020, 16:57
Vaccinul anti-COVID nu modifică ADN-ul din corp. Valergiu Gheorghiță: Acestea cantități de ARN Mesager sunt eliminate de către celulele proprii ale organismului Foto: Valeriu Gheorghiță / Facebook Eveniment

În timpul conferinței de presă, coordonatoul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță a fost întrebat dacă există riscul ca vaccinul să poată modifica ADN-ul uman.

Vaccinurile bazate pe ARN Mesager nu modifică structura ADN-ului uman. Trebuie să înțelegem paradigma vieții biologice și a informației transmise, care începe de la ADN, ARN și ulterior sinteza proteinelor. Această structură de ARN Mesager care codifică, reprezintă rețeta în baza căreia fiecare celulă umană produce această proteină virlaă, față de care se dezvoltă anticorpii protectori, va citi această informație transmisă cu ocazia vaccinului și va decripta mesajul.

Va sintetiza, va da naștere proteinei față de care se dezvoltă anticoprii protectori. Ceea ce face acest tip de ARN Mesager, acest tip de vaccin, este de fapt o antrenare a răspunsului imun, a organismului uman, pentru momentul în care se va întâlni cu virusul, în cadrul infecției naturale. Atunci, având deja răspuns imun, atât umoral cât și celular, organismul va fi protejat față de infecție”, a explicat el.

 

Cantitățile de ARN Mesager sunt eliminate de organismul uman

 

„Acestea cantități de ARN Mesager sunt eliminate de către celulele proprii ale organismului, de către enzimele prorpii, într-un interval care variază de la câteva ore până la cinci – șapte zile, în medie. ARN-ul este o strcutură extremd e instabilă și se deteriorează foarte ușor. În celulele noastre prorpii avem ARN mesager, care stă la baza producției de proteine. Proteinele noastre prorpii. Atunci acest timp de ARN mesager, depinde de cantitate produsă, de câteva ore până la câteva zile. În cazul acestui tip de vaccin, datele ne arată că acest ARN Mesager se elimină în următoarele cinci zile de la vaccinare.

Categoric nu interacționează cu ADN-ul. Tot procesul de producție al acestor proteine virale, specifice virusului, se realizează în afara nucleului celulei, deci practic în afara locului în care sălășuiește ADN-ul celulei umane, deci practic nu există nicio interacțiune”, a explicat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   Strategia de vaccinare anti-COVID