Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Val de CANICULĂ în România: Actualizare de ULTIM moment a meteorologilor!

Val de CANICULĂ în România: Actualizare de ULTIM moment a meteorologilor!

Un articol de: B1.ro - 11 Iun 2019, 15:20
Val de CANICULĂ în România: Actualizare de ULTIM moment a meteorologilor! Eveniment

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 11 iunie - 8 iulie 2019. Primul val de caniculă îşi va face simţită prezenţa în România începând de miercuri. 

Potrivit specialiştilor, începând de miercuri se vor înregistra 35 de grade Celsius în vest, sud şi est, mai ales în zonele de câmpie. Vremea va fi deosebit de caldã, iar disconfortul termic în accentuare. 

Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi va depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, local în regiunile vestice, sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius.

Spre primei săptămâni de prognoză, meteorologii anunţă 37 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul teritoriului.  Specialiştii avertizează că, din cauza midităţii foarte ridicate, se vor resimţi peste 40 de grade Celsius la umbră.

Valul de căldură se va menţine până la sfârşitul celor patru săptămâni de prognoză.

11 - 17 iunie 2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în nord-vestul extrem al teritoriului.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, vestice și nordice. Excepție va face sudul extrem al teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

17 - 24 iunie 2019Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale pentru aceată perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și sud-vestice, dar și în general deficitare în cele nordice și nordestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

24 iunie - 1 iulie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar în regiunile centrale, nordice, nord-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cele normal pentru această perioadă, potrivit prognozei ANM.

1 - 8 iulie 2019

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.