Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vâlcea, al treilea județ în care purtarea măștii devine obligatorie în spaţiile aglomerate şi deschise

Vâlcea, al treilea județ în care purtarea măștii devine obligatorie în spaţiile aglomerate şi deschise

Un articol de: Irina Mina - 29 Iul 2020, 16:34
Vâlcea, al treilea județ în care purtarea măștii devine obligatorie în spaţiile aglomerate şi deschise Foto: Hepta Eveniment

Comitetul județean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a impus purtarea măştii de protecţie, începând de miercuri, 29 iulie,  în spaţiile aglomerate şi deschise. Măsura a fost luată ca urmare a creşterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus.

 

Vâlcea: Purtarea măștii devine obligatorie în spaţiile aglomerate şi deschise

 

Mai precis, oamenii sunt obligați să poarte măști de protecție în târguri, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări şi stații de transport, dar și în alte spații aglomerate şi deschise.

Amenzile pentru nepurtarea măştii sunt între 500 şi 2.500 de lei, scrie Europafm.ro.

Totodată, din cauza creșterii a numărului de cazuri din județ, spitalele orăşeneşti Brezoi şi Drăgăşani, pe lângă cele deja existente, au fost transformate în unităţi medicale suport covid.

Comitetul județean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a mai hotărât ca toate persoanele infectate cu SARS-CoV-2, chiar dacă sunt asimptomatice, vor fi transportate la Spitalul de boli infecţioase pentru a fi investigate de către medici specialiști.

 

În județele Dâmbovița și Argeș, masca de protecție este obligatori și în spațiile deschise

 Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Corina Chiriac. S-a întâmplat chiar AZI

Reamintim că, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19, masca va fi obligatorie, începând de joi, în toate spațiile publice deschise din Dâmbovița a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar măsura intră în vigoare de joi și va fi valabilă pe tot parcursul zilei, în tot județul.

De asemenea, și județul Argeș impune această măsură.

Prefectul de Argeş, Emanuel Soare, a anunţat că, deocamdată, nu se carantinează/izolează nicio localitate din Argeș. Cu toate acestea au fost anunțate mai multe măsuri pentru blocarea răspândirii noului coronavirus.

Începând de miercuri, masca este obligatorie și în spaţii deschise, aglomerate.

Totodată, autoritățile locale brașovene au decis, miercuri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe şi târguri, dar şi pe arterele pietonale şi în alte zone aglomerate. Decizia intră în vigoare de sâmbătă, 1 august.

 

Masca ar putea deveni obligatorie și în stațiuni de pe Valea Prahovei

 

Și în județul Prahova masca ar putea deveni obligatorie.

„Înainte de toate, autoritățile își doresc să gestioneze cât mai bine această situație și să ia măsuri suplimentare, motiv pentru care este așteptată aprobarea în ședința de Guvern a hotărârii care a fost emisă în urma propunerilor CNSU și urmează ca pe parcursul zilei de mâine când probabil va fi această hotărâre, deja votată, CJSU, prezidat de prefectul județului, Cristian Ionescu, să fie convocat într-o ședință de urgență, iar în cadrul ședinței respective să fie propuse o serie de soluții, inclusiv purtarea măștii pe tot teritoriul județului Prahova. 

Astfel de decizii sunt adoptate prin vot și majoritatea este cea care decide. Autoritățile sunt direct interesate să țină în piept această problemă care din păcate vedem că ia amploare”, a declarat Instituția Prefectului din Județul Prahova.

 

Masca ar putea deveni obligatorie în spațiile publice deschise din județul Galați

 

Mai mult, masca ar putea deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise din județul Galați, așa cum au declarat reprezentanții Instituției Prefectului pentru B1.RO.

“Se disctă despre acest lucru. A avut loc o ședință de CJSU cu privire la această temă. Încă nu a fost luată o decizie prin vot asupra instalării acestei măsuri, dar cel mai probabil că se va petrece acest lucru în după amiaza zilei de azi. O sa revenim si noi cu o informare legată de acest subiect. Deocamdată este la nivel de discuție, nu la nivel de certitudine. Trebuie să se voteze, să se scrie hotărârea iar apoi va deveni oficial”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului.

Citeşte mai multe despre:   masca de protectie,   coronavirus,   Valcea