Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valer Dorneanu a fost ales președintele Curții Constituționale a României: "Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării"

Valer Dorneanu a fost ales președintele Curții Constituționale a României: "Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării"

Un articol de: - 13 Iul 2016, 14:17
Valer Dorneanu a fost ales președintele Curții Constituționale a României: "Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării" Eveniment

Valer Dorneanu a fost ales, miercuri, președintele Curții Constituționale a României. Potrivit legii de funcționare a forului, acesta va conduce CCR în următorii 3 ani.

Acesta a condus CCR până acum din poziția de interimar, el fiind numit în această funcție după expirarea mandatului de președinte al lui Augustin Zegrean, în luna iunie.

"Vom reuşi împreună să ducem prestigiul acestei instituţii mai departe. Vrem ca această instituţie să fie acel templu care păstrează Biblia naţiunii, care este Constituţia ţării. (...) De rolul de arbitru nu ne putem îndepărta, dar nu am vrea să fim arbitri de ring, am vrea să fim arbitri constituţionali. Unii ne-au transformat în arbitri de ring ", a spus Dorneanu.

Anterior, cei trei noi judecători numiţi la Curtea Constituţională, Livia Stanciu, Marian Enache şi Attila Varga, au depus jurământul la Palatul Cotroceni. (Detalii AICI)

CCR se compune din 9 judecători numiți pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Trei judecători sunt numiți de Camera Deputaților, trei de Senat și trei de Președintele României. Curtea se înnoiește cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

 

Citeşte mai multe despre:   CCR