Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment O nouă înfrângere pentru DNA: Un fost ministru a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

O nouă înfrângere pentru DNA: Un fost ministru a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Un articol de: B1.ro - 02 Noi 2018, 10:06
O nouă înfrângere pentru DNA: Un fost ministru a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Eveniment

Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor, a fost achitat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu privind încheierea fără organizarea unei licitaţii publice a unui contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în şcoli.

Decizia nu este definitivă şi poată fi atacă cu apel de procurorii DNA.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012, Vreme Valerian, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract „ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli”.

„Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent. De menţionat este faptul că D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro. Ulterior, în acelaşi context, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a achitat către D.Con-Net AG suma totală de 13.904.599 Euro”, conform procurorilor anticorupţie.

Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Valeria Vreme