Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță: 1.403 medici de familie au recepționat vaccinuri. 56% din imunizări, în cabinetele din mediul rural / Cele mai multe vaccinări în cabinetele medicilor de familie, înregistrate în Timiș (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: 1.403 medici de familie au recepționat vaccinuri. 56% din imunizări, în cabinetele din mediul rural / Cele mai multe vaccinări în cabinetele medicilor de familie, înregistrate în Timiș (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Mai 2021, 13:15
Valeriu Gheorghiță: 1.403 medici de familie au recepționat vaccinuri. 56% din imunizări, în cabinetele din mediul rural / Cele mai multe vaccinări în cabinetele medicilor de familie, înregistrate în Timiș (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, a vorbit, marți, despre etapa de imunizare în cabinetele medicilor de familie.

 

Gheorghiță, despre vaccinarea anti-COVID de către medicii de familie

 

„În ceea ce privește etapa de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie, la acest moment sunt 1.403 medici de familie care au recepționat vaccinuri de la cele trei companii diferite - Johnson & Johnon, Moderna și AstraZeneca. Vaccinuri de la Johnson & Johnson au recepționat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite în total 64.905 doze și au fost administrate deja peste 29.000.

Un medic de familie din județul Botoșani a organizat chiar un minimaraton cu vaccin de la Pfizer și a reușit să vaccineze în trei zile circa 180 de pesoane din comuna Răchiți, ceea ce mi s-a părut un demers absolut extraordinar, cu ajutorul DSP Botoșani. Urmează să se organizează și alte activități

În 56% din cazuri se vaccinează în cabinetele din mediul rural, 44% în cabinetele din mediul urban. 

Topul celor 5 județe în funcție de numărul de vaccinări efectuate, care au înregistrat peste 1.000  de persoane vaccinate la 17 mai: Timiș - 2395, Dâmbovița - 1543, Călărași - 1523, București - 1420 și Dolj 1035

În ce privește vaccinarea în cabinetele din rural, la 17 mai cele mai multe erau administrate în județul Călărași - 1.118, Dâmbovița - 930, Timiș - 850, Dolj - 723, Bihor - 587”, a  declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță: 1.403 medici de familie au recepționat vaccinuri. 56% din imunizări, în cabinetele din mediul rural / Cele mai multe vaccinări în cabinetele medicilor de familie, înregistrate în TimișScandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?