Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cadrelor didactice ar putea dura o săptămână. Câte centre vor fi puse la dispoziția lor

Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cadrelor didactice ar putea dura o săptămână. Câte centre vor fi puse la dispoziția lor

Un articol de: Beatris Ionita - 19 Feb 2021, 22:41
Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinarea cadrelor didactice ar putea dura o săptămână. Câte centre vor fi puse la dispoziția lor Eveniment

Valeriu Gheorghiţă a anunţat, vineri seară, că vaccinarea personalului din învăţământ va începe în a doua parte a săptămânii viitoare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a adaugat că anticipează că se va termina în 7 zile. 

"Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ”, a afirmat Gheorghiţă, precizând că este vorba despre aproximativ 60.000 de persoane.

Medicul militar a vorbit și despre prioritatea vaccinării angajaţilor din învăţământ şi a declarat:

”Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi. Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură  ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”, a mai spus Gheorghiță, potrivit news.ro. 

Datele celor care vor dori să se vaccineze vor fi centralizate de către unităţile de învăţământ, potrivit coordonatorului.

În fiecare judeţ vor fi câte 2 locaţii de vaccinare, în general în Casa Corpului Didactic şi în spaţii ale universităţilor. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo.  

”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate”, a mai declarat Gheorghiţă. 

Angajaţii vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă. 

 S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghiță,   campanie de vaccinare,   profesori