Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiţă anunță noi metode de programare pentru vaccinare - Măsuri în sprijinul persoanelor care nu pot accesa platforma online

Valeriu Gheorghiţă anunță noi metode de programare pentru vaccinare - Măsuri în sprijinul persoanelor care nu pot accesa platforma online

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Apr 2021, 21:51
Valeriu Gheorghiţă anunță noi metode de programare pentru vaccinare - Măsuri în sprijinul persoanelor care nu pot accesa platforma online Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, joi, că vor fi deschise „oficii de programare” în mai multe instituții, mai ales din mediul rural, în care localnicii se vor putea programa pentru imunizare, fără să mai fie nevoiți să acceseze platforma online.

 

Valeriu Gheorghiţă anunță schimbări în modalitatea de programare la vaccinare

 

Medicul militar a spus întâi că autoritățile vor promova mai mult programarea la vaccinare prin telefon, la numărul unic (021.414.44.25) valabil la nivel național: „Operatorul de call center va face programarea în centrul în care fiecare persoană doreşte. Deja funcţionează, dar este insuficient exploatată”.

„De asemenea, pentru mediul rural mai ales, dar nu numai, dorim să creăm oficii de programare, adică în multe instituţiile foarte accesate - primării, alte tipuri de instituţii - să existe un ghişeu în care să se poată face programările la vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, pentru Digi 24. 

„Tot pentru mediul rural, ne dorim să existe posibilitatea de programare directă, adică fie dedicăm un interval orar, în a doua parte a zilei, în care oamenii să se prezinte direct la vaccinare, în mod deosebit, persoanele peste 60 de ani”, a continuat președintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a mai precizat că acum fiecare persoană care are un cont pe platforma online poate programa oricâte persoane doreşte.