Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță confirmă că tinerii și cei care au reacții adverse dezvoltă un titru mai mare de anticorpi după vaccinare: ”Nu sunt surprizătoare aceste rezultate” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță confirmă că tinerii și cei care au reacții adverse dezvoltă un titru mai mare de anticorpi după vaccinare: ”Nu sunt surprizătoare aceste rezultate” (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 13 Apr 2021, 15:25
Valeriu Gheorghiță confirmă că tinerii și cei care au reacții adverse dezvoltă un titru mai mare de anticorpi după vaccinare: ”Nu sunt surprizătoare aceste rezultate” (VIDEO) Foto: facebook.com/guv.ro Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19,  confirmă faptul că tinerii dezvoltă un răspuns imun mai puternic după vaccinare în timp ce persoanele cu comorbidități, de exemplu, au titru mai mic de anticorpi după vaccinare. Precizările medicului militar vin în contextul în care o clinică privată care a făcut studii privind răspunsul imun post-vaccinare spune că persoanele care manifestă reacții după vaccinare dezvoltă un titru mai mare de anticorpi.

 

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre nivelul de anticorpi înregistrat la persoanele tinere și la cele care au prezentat reacții adverse

 

Întrebat, la conferința de presă de marți, dacă poate confirma faptul că tinerii dezvoltă un titru mai mare de anticorpi, iar persoanele cu comorbidități dezvoltă valori mai mici ale titrului de anticorpi, Valeriu Gheorghiță a răspuns: ”Nu sunt surprizătoare aceste rezultate.  De altfel, știm că persoanele tinere au un răspuns imun mai robust, ele dezvoltă un titru mai crescut de aticorpi comparativ cu persoanele de peste 65 de ani, unde avem o stare de imunosenescență, adică de îmbătrânire fiziologică a răspunsului imunologic”.

Astfel, Gheorghiță a subliniat că este important ca fiecare persoană să completeze schema completă de vaccinare astfel încât protecție asigurată de vaccinul anti-COVID-19 să fie cât mai mare.

„Tocmai de aceea este important să se completeze schema de vaccinare, să se facă cele două doze, pentru a ne asigura un nivel suficient de protecție și, de asemenea, pentru a menține durata răspunsului imun. Acest lucru confirmă o reactogenitate a acestor vaccinuri mai ales la persoanele tinere, pentru că apariția acestor reacții adverse de tip febră, dureri musculare, dureri de cap nu reprezintă altceva decât reacția organismului față de un stimul imun. Aceste rezultate erau anticipate și confirmă experiența și cu alte tipuri de vaccinuri unde se întâmplă la fel”, a mai spus Valeriu Gheorghiță. 

În aceeași conferință de presă, coordonatorul campaniei naționale a făcut și bilanțul centrelor de vaccinare existente, în acest moment, în România. 

Valeriu Gheorghiță confirmă că tinerii și cei care au reacții adverse dezvoltă un titru mai mare de anticorpi după vaccinare: ”Nu sunt surprizătoare aceste rezultate”

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare