Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze de vaccin”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze de vaccin”

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Dec 2020, 22:22
 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID: „Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze de vaccin” Foto: Facebook / Valeriu Gheorghita Eveniment

Medicul Valeriu Gheorghiță, desemnat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva noului COVID-19, în România a oferit o serie de detalii cu privire la modul în care se va desfășura aceasta pe teritoriul țării și mai ales când ar putea ajunge 70% din populație să fie deja vaccinată.

 

70% din populație ar putea fi vaccinată până în toamnă

 

Valeriu Gheorghiță a precizat faptul că se dorește o campanie de vaccinare care să funcționeze neîntrerupt, ca până în toamnă să ajungă să fie vaccinați aproximativ 10-15 milioane de persoane, din populația țării, atingând astfel un prag de aproximativ 60% - 70%.

„Ceea ce ne dorim e o campanie care să funcționeze neîntrerupt și care să permită vaccinarea unui număr mare de persoane într-o anumită perioadă de timp, pentru ca undeva după mijlocul verii, spre toamnă, să atingem un număr de 10-15 milioane de persoane vaccinate, lucru care ne-ar asigura procentul de 60-70% din populație vaccinată, ceea ce s-ar asocia cu o scădere importantă a transmiterii virusului și o limitare a pandemiei. Acest lucru ne creează perspectiva unei reveniri în condiții câte se poate de sigure la normalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

 

Cel puțin un milion de doze ar trebui să ajungă în prima fază

 

În prima tranșă, România ar trebui să primească 1 milion de doze de vaccin, împotriva COVID-19. Acesta ar urma să ajungă pentru vaccinarea personalului medical, personalul din asistență socială și rezidenții acestor centre.

„Ar trebui să primim în prima tranșă cel puțin 1 milion de doze. Acest lucru ne asigură vaccinarea tuturor persoanelor care lucrează în sistemul medical, estimat la 500.000, la care se adaugă ce avem ca personal în asistența socială, 3.500 de angajați. Mai avem și persoanele rezidente în aceste centre, 15.000”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, pentru sursa citată mai sus.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech ar urma să primească un răspuns, favorabil sau nefavorabil la data de 29 decembrie.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid,   Valeriu Gheorghita