Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, despre centrele mobile de vaccinare: "Vorbim în mod deosebit de localități din mediul rural care nu au un medic de familie"

Valeriu Gheorghiță, despre centrele mobile de vaccinare: "Vorbim în mod deosebit de localități din mediul rural care nu au un medic de familie"

Un articol de: George Lupu - 20 Apr 2021, 15:42
Valeriu Gheorghiță, despre centrele mobile de vaccinare: "Vorbim în mod deosebit de localități din mediul rural care nu au un medic de familie" Foto: facebook.com/guv.ro Eveniment

Coordonatorul Campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că persoanele care vor apela la centrele mobile pentru vaccinare nu vor avea nevoie de programare. Cu toate acestea, va fi nevoie de o estimare a numărului de persoane dornice să se imunizeze pentru o cât mai bună organizare a procesului. Centrele de vaccinare mobilă vor funcționa în special în localități din mediul rural, localități care nu au un medic de familie care să asigure accesul la vaccinare în cabinetul propriu. De asemenea, se are în vedere organizarea unor astfeld e centre în zone aglomerate, precum piețele:

“Scopul lor principal este de a facilita accesul celor care nu se pot deplasa pe câțiva zeci de kilometri la un centru de vaccinare. Vorbim în mod deosebit de localități din mediul rural, localități care nu au un medic de familie care să asigure accesul la vaccinare în cabinetul propriu și din acest punct de vedere aceste centre vor vaccina persoanele doritoare din localitatea respectivă, cinci-zece zile cât este nevoie. Vaccinul pe care îl distribuim în momentul de față este vaccinul de la compania Moderna. Dacă EMA va face o recomandare în ceea ce privește reluarea sau începerea vaccinării cu J&J va fi una dintre opțiunile pe care le avem în vedere.

Aceste servicii de vaccinare vor putea deservi atât populația vunerabilă din localitățile care nu au acces la servicii medicale, care nu au un medic de familie. Ne imaginăm și alte situații în care utem folosi centre mobile, în zonele aglomerate, precum piețe, târguri, unde putem să venim cu aceste centre mobile, tocmai acolo unde sunt un număr mai mare de persoane care își doresc să se vaccinee , dar poate nu găsesc timpul necesar. Nu va fi nevoie de programare. În localitățile menționate este nevoie totuși de o estimare a număruluid e persoane care vor să se vaccineze tocmai pentru a organiza un circuit al acestui centru pentru a afla câte zile trebuie să rămână în localitate. Este nevoie de o organizare care se bazează și pe estimarea numărului care vor să se vaccineze” .

Citeşte mai multe despre:   Valeriu Gheorghita