Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, despre cozile la centrele de vaccinare: Ține și de cultura noastră de a ne prezenta mai devreme. Să încercăm să respectăm programările (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță, despre cozile la centrele de vaccinare: Ține și de cultura noastră de a ne prezenta mai devreme. Să încercăm să respectăm programările (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Ian 2021, 23:22
Valeriu Gheorghiță, despre cozile la centrele de vaccinare: Ține și de cultura noastră de a ne prezenta mai devreme. Să încercăm să respectăm programările (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a insistat ca persoanele ce trebuie să se vaccineze să nu se prezinte la centrul de vaccinare cu mult înainte de ora programată deoarece se vor forma cozi. Medicul a mai spus, pentru B1 TV, că persoana programată nu trebuie să-și facă griji că nu va mai primi doza ce i se cuvine. Gheorghiță a mai precizat că și dacă cineva are programare la o oră anume și întârzie din motive întemeiate, nu e nicio problemă și tot va fi vaccinat, căci o programare se anulează la ora 20.00, ora închiderii centrelor.

 

Valeriu Gheorghiță, despre cozile la centrele de vaccinare: Să încercăm să respectăm programările 

 

Întrebat de moderatorul B1 TV Silviu Mănăstire despre cozile care se tot formează la unele centre de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Eu nu mi-am dorit acest lucru și, încă de la începutul campaniei de vaccinare, am militat pentru a avea o platformă de programare  care să permită programarea chiar pe intervale orare, dar acest lucru presupune și să respectăm intervalul orar și să nu ne prezentăm... Dacă avem programare la 11 dimineața, chiar nu e relevant și nu are rost să ne prezentăm cu două trei ore mai devreme. Deci din acest punct de vedere, rolul acestei platforme de programare, pe lângă faptul că-ți alocă un loc atât pentru doza 1, cât și pentru rapel, e să știi orientativ ora la care te poți prezenta la vaccinare”.

„Cred că ține și de cultura noastră și cred că e în obișnuința noastră de a ne prezenta mai devreme, pentru a fi siguri că ne vom vaccina. Și în spital, dacă programez pacientul la 9, sigur la 7 dimineața e la ușa cabinetului. Nu e nicio problemă dacă omul e dispus să meagă mai devreme dar, așa cum prezentați și dvs, sunt toți persoane în vârstă, vulnerabile, și ar trebui să încercăm să respectăm pe cât se poate de mult programul într-un centru de vaccinare, să respectăm programările făcute. Personele care sunt programate să aibă prioritate la vaccinare”, a mai declarat Gheorghiță, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Valeriu Gheorghiță susține că dacă nu respectăm numărul de persoane programate, riscăm să nu mai avem doze pentru rapel

 

Acesta a insistat că persoanele care s-au programat garantat vor fi vaccinate.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

„Programarea se anulează la 8 seara, când se închide centrul de vaccinare. Dacă sunt probleme reale și omul chiar nu se poate prezenta la ora la care s-a programat, nu e nicio problemă, poți să întârzii și vei fi vaccinat. Din acest punct de vedere, e această flexibilitate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a explicat apoi de ce nu e bine să fie vaccinate mai multe persoane decât sunt programate: „Dacă nu respectăm numărul de persoane programate și vaccinăm mai mult - dacă rămân doze, evident că le folosim - dar altfel estimările pe care noi le facem vizavi de perioada de trei săptămâni raportat la numărul de doze disponibile nu se va mai potrivi cu realitatea. Vom avea număr insuficient de doze pentru rapel”.