Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Valeriu Gheorghiță, despre etapa a III-a: Posibilitatea de programare va fi disponibilă chiar după 15 martie. Vaccinarea respectivă probabil va debuta în aprilie

Valeriu Gheorghiță, despre etapa a III-a: Posibilitatea de programare va fi disponibilă chiar după 15 martie. Vaccinarea respectivă probabil va debuta în aprilie

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Feb 2021, 19:36
Valeriu Gheorghiță, despre etapa a III-a: Posibilitatea de programare va fi disponibilă chiar după 15 martie. Vaccinarea respectivă probabil va debuta în aprilie Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a vorbit despre etapa a III-a și a precizat că posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, în momentul în care va fi pusă în funcțiune lista de așteptare. „Vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a adăugat oficialul.

Valeriu Gheorghiță, despre etapa a III-a din campania națională de vaccinare anti-COVID-19

 

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică, la Digi 24, potrivit Agerpres.

Tot duminică, el a menționat că lista de așteptare va fi disponibilă pe platforma de vaccinare anti-COVID-19 din data de 15 martie.

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Într-adevăr, prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre. Dacă operaţionalizam lista de aşteptare mai devreme de a pune în activitate aceste centre de vaccinare, reduceam foarte mult din opţiunile pentru care o persoană ar fi putut să dorească să opteze. Or, din acest punct de vedere, cred că din 15 martie această listă va fi disponibilă şi fiecare persoană care doreşte să se vaccineze o poate accesa înscriindu-se pe această listă”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, potrivit News.ro.

Odată cu punerea în funcție a listei, a continuat el, „programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare”.

„Practic, nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

De la debutul campaniei de vaccinare, la nivel național au fost administrate peste 1,53 milioane de doze de ser, la 915.761 de persoane.